Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
αγορα κανο/καγιακ θαλασσης
#11
Γιατί είναι βαρύ και δυσκολεύει στο κουπί μέχρι να αναπτυχθούν οι κατάληλοι μύες και επίσης για να έχεις διπλό θα βάζεις και δεύτερο άτομο..
Πάντα ψηλά μένει η κορφή άν 'ειν και χιονισμένη,
Τόν βράχο δέρνει η θάλασσα μα πάντα βράχος μένει..
Reply
#12
Για τους μύες εντάξη.Αλλά για το δεύτερο άτομο???
Μήτσος.
Reply
#13
Καλησπέρα από εμένα, προσπαθώ να μπω στο χώρο, έχω δοκιμάσει κάποια μοντέλα  αλλά μονά. Ενδιαφέρομαι για διπλό sit-on για σύντομες καθημερινές βόλτες και προς το παρόν έχω καταλήξει στα
malibu two xl http://www.oceankayak.com/kayaks/tandem_...bu_two_xl/

ocean duo pack  http://www.rotomod.com/8.html

bic trinidad http://www.loukianos.gr/kayaks/trinidad.htm

Πάνω κάτω τα χαρακτηριστικά τους δε διαφέρουν και πολύ, και κλίνω περισσότερο προς τα 2 πρώτα τα οποία πιστεύω με υπερκαλύπτουν όντας αρχάριος. Ποια είναι η άποψή σας για αυτά τα μοντέλα και μπορώ να προσθέσω κάποιο άλλο σε αυτήν την κατηγορία τιμής;
Reply
#14
Πολλά διπλά διαθέτουν την υποδομή για τοποθέτηση ενός καθίσματος σε ζυγισμένη κεντρική θέση,  αυτό όμως δε σημαίνει πως μετατρέπονται πλήρως σε μονά.
Το πλάτος μεγιστοποιείται στην κεντρική περιοχή και επιβάλλει κουπί με πιο μακρύ ιστό.
Τα μακρυά κουπιά,  όμως,  συνδυάζονται με μικρή λεπίδα,  αλλιώς θα ήταν υπερβολικά κουραστικά.
Η μικρή λεπίδα,  με τη σειρά της,  μπορεί να αποδειχθεί ανεπαρκής,  για αυτό το βαρύ και ογκώδες σκάφος,  που βασικά μελετήθηκε για δύο κωπηλάτες.
Βλέπετε πως εμφανίζονται οι αντιφάσεις ;
Αν τη διασκευή σε μονό τη λογαριάζετε μόνο έκτακτα και σπάνια ή τα θέλετε για πολύ παιχνίδι,  αλλαγή παραλίας,  ψάρεμα,  ηλιοθεραπεία εντάξει,  αν όμως φιλοδοξείτε με αυτά να διανύετε αποστάσεις και να βελτιώνεστε σαν κωπηλάτες,  καλλίτερα να το σκεφτείτε...  δύο φορές.
Reply
#15
Εγώ στην αρχή πίστευα ότι το δικό μου είναι πολύ μεγάλο αλλά με τον καιρό το΄μαθα και τώρα ούτε σκέφτομαι ότι είναι για δύο άτομα. Τό μακρύ κουπί όντως κουράζει στην αρχή αλλά ταυτόχρονα σε βοηθά να αναπτύξεις τους μυες που χρειάζεσαι. Απλά πιστεύω ότι άν δεν έχεις τον απόλυτο έλεγχο καλύτερα να μην βάλεις και άλλο άτομο, ιδιαίτερα σε μακρυνές βόλτες. Ίσως ο φίλος ο Dimkatso να είχε δίκιο..ένα διπλό καγιακ μπορεί και να μην είναι τόσο δύσκολο για αρχή. Αλλωστε και γω έτσι άρχησα!!!!
Πάντα ψηλά μένει η κορφή άν 'ειν και χιονισμένη,
Τόν βράχο δέρνει η θάλασσα μα πάντα βράχος μένει..
Reply
#16
Ένα από τα πιο ουσιαστικά δεδομένα του σχεδιασμού είναι το βύθισμα σε σχέση με το εκτόπισμα.
Για να κάθεται δηλαδή και να ζυγιάζεται σωστά στο νερό πρέπει να φορτώνεται στα προβλεπόμενα κιλά,  ώστε η ίσαλη γραμμή να έρχεται στο προσχεδιασμένο ύψος. 
Αν φορτώνετε το διπλό με ένα αντί για δύο άτομα -στο μισό βάρος-  μπορεί μην πλέει όπως έχει μελετηθεί,  να εκτρέπεται στους αέρηδες,  να μην κρατάει την ευθεία του,  ακόμα και να τραμπαλίζει μπρος – πίσω και δεξιά – αριστερά.
Αν από την άλλη το φορτώνεις με εφόδια ή σαβούρα για να πετύχεις το προβλεπόμενο βύθισμα,  τότε η ανάσχεση για τον έναν και μοναδικό κωπηλάτη μπορεί να γίνεται δυσβάσταχτα μεγάλη.
Στη σχέση εκτόπισμα – βύθισμα αντανακλά  άμεσα η σχέση  μήκος Χ πλάτος δηλαδή το εμβαδόν στο ίσαλο επίπεδο.  Γι’  αυτό τα εκ προθέσεως πλατιά σιτ ον σπάνια περνάνε τα 14 πόδια σε μήκος και τα ηθελημένα στενά σιτ ιν σπάνια υπολείπονται των 16,5.

Reply


Bookmarks

Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)