Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Chesapeake 17 LT Vs Shrike
#11
Νομίζω πως με πείσατε. Shrike τελικά. Και εγώ προς εκεί πήγαινα απλά ήθελα λίγο σπρώξιμο.  :Smile

Ξεκινάω έρευνα αγοράς για τα υλικά  Big Grin
Reply
#12
ghostdog, αν το φτιάξεις με το καλό θέλω να το δοκιμάσω! Καλό ξεκίνημα.
Stelios
www.enjoy-crete.com
Outdoor activities in Crete
eshop: https://eshop.enjoy-crete.com
Reply
#13
Ευχαριστώ Στέλιο, θα σας κρατάω ενήμερους για την πρόοδο όταν ξεκινήσω.
Reply
#14
Αν όπως λέει κάνουμε scale στο σχέδιο δεν θα αλλάξουν όλες οι διαστάσεις ανάλογα. Δηλαδή αν το μεγαλώσουμε 10% θα γίνει μηκος 5834 και πλάτος 600.6 ή δεν σκέφτομαι σωστά. Και κάτι ακόμα αν θέλω να το μεγαλώσω μόνο σε μήκος μπορώ στο autocad να μεταφέρω μόνο σημεία πχ ανά 10 cm να μεταφέρω τα σημεία στα 11cm θα έχει ακρίβεια η θα γίνει λάθος. Ευχαριστώ.
Reply
#15
(06-12-2017, 05:52 PM)Emilios link Wrote: Αν όπως λέει κάνουμε scale στο σχέδιο δεν θα αλλάξουν όλες οι διαστάσεις ανάλογα. Δηλαδή αν το μεγαλώσουμε 10% θα γίνει μηκος 5834 και πλάτος 600.6 ή δεν σκέφτομαι σωστά. Και κάτι ακόμα αν θέλω να το μεγαλώσω μόνο σε μήκος μπορώ στο autocad να μεταφέρω μόνο σημεία πχ ανά 10 cm να μεταφέρω τα σημεία στα 11cm θα έχει ακρίβεια η θα γίνει λάθος. Ευχαριστώ.

Σωστά σκέφτεσαι . Scale σε όλες τις διαστάσεις .  Ειναι η πιο ασφαλής μέθοδος . 
Προφανώς αν ξέρεις λίγο το autocad  μπορείς να "πειράξεις " το σχέδια. Αλλά θα ναι ,άλλο  σχέδιο .
Καλύτερο ,χειρότερο , ποια χαρακτηριστικά θα βελτιωθούν , ποια θα επιδεινωθούν . μόνο η δοκιμή θα σου δείξει .
Reply
#16
Ας παραθέσω κι εγώ την άποψή μου.
Εκτιμώ ότι η μετατροπή του σχεδίου σε μήκος είναι, εκτός από εφικτή αλλά και η πιό "κοντινή" με το αρχικό σχέδιο. Στην κατασκευή των striper θεωρείται φυσιολογική η σμίκρυνση / μεγέθυνση του σχεδίου (με όριο άν θυμάμαι καλά 15%...?). Κατά τη μεγέθυνση λχ, κρατώντας το πλάτος/ύψος ίδια δεν αλλάζεις τα βασικά χαρακτηριστικά πλευστότητας (εκτόπισμα-γωνίες-βύθισμα). Οπωσδήποτε αλλάζει το συνολικό εκτόπισμα λόγω της συνολικής αύξησης της επιφάνειας όμως σε πολύ μικρότερο βαθμό από τις όποιες αλλαγές σε πλάτος(η αύξηση σε μήκος προσθέτει περισσότερες "καθετες" επιφάνειες ενω η κατά πλάτος περισσότερες οριζόντιες).

Στο Shrike τώρα, εάν ο ... ΑΝΣΚ έχει να κάνει με την προσαρμογή σε φορτωμα η λύση δίνεται από τις οδηγίες κατασκευής. Εάν προσδοκούμε σε άλλου τύπου αποτέλεσμα όπως αλλαγές στην πλευστότητα, άλλη αισθητική κα, τότε η αλλαγή και στο μήκος έχει λογική.
Όμως, όπως ανέφερε και ο... προλαλήσας μιλάμε πλέον για διαφορετικό (λίγο ή πολύ) σχέδιο.
Reply
#17
Υπάρχει εντολή στο AutoCAD που μπορεί να μεγαλώσει τα κομμάτια μόνο σε μήκος, πάντως για κάποιον που θέλει, οπότε αν μετακινήσουμε ανάλογα τις θέσεις που μπαίνουν τα χωρίσματα νομίζω δεν θα υπάρχει πρόβλημα όσον  αφορά την κατασκευή. δηλαδή αν μεγαλώσω τα κομμάτια 5% και το χώρισμα αντί για την θέση +1255 βάλω στην +1318 δεν θα έχω πρόβλημα.
θέλω να φτιάξω ένα άλλα λόγω του ότι δεν έχω ασχοληθεί με τέτοιες κατασκευές ίσως ακολουθήσω το σχέδιο καταγράμμα και μεγαλώσω μόνο 2 πόντους τα πλαϊνά και αν μείνω ευχαριστημένος και θέλει και ο γιος ένα πειραματίζομαι στο δικό του χαχαχα.
Reply
#18
Σκέφτομαι τον χειμώνα να ξέκινήσω και έγω την κατασκευή. Τελικα αποφάσισα να το μεγαλώσω σε μήκος αλλά και να μεγαλώσω τα πλαινά κατα 2 εκ. Βλέποντας στο σχέδιο τα ενδιάμεσα τμήματα δεν είναι συμετρικά αλλά έχουν μικρές διαφορές έως 2 χιλ φαντάζομαι είναι λάθος ( το έχει ελέγξει άλλος), τα φτιάχνω συμμετρικά προσθέτω τα 2 εκ προέκταση στα πλαϊνά και θα μικρήνω την καμπυλότητα ωστε να είναι πιο εύκολο στην κατασκευή αλλα να έχει τον ίδιο χώρο αφου μεγαλώνω τα πλαινά.Ο Θεός βοηθός.
Reply
#19
(05-29-2017, 01:46 PM)thanassis Wrote: Φτιάξε το Shrike. Είναι καλύτερο σαν πλεύση(δεν έχω δοκιμάσει, κρίνω από το Greenland style) και, σύμφωνα μ΄αυτά που έχω μελετήσει, κατασκευάζεται ευκολότερα και με μεγαλύτερη ακρίβεια από το Chesapeake(χτίζεις σε φόρμες). Και είναι και παραμετροποιήσιμο σύμφωνα με τα γούστα σου. Και δωρεάν ε!

:Smile.....εντάξει, για να μη κρυβόμαστε, έχω κόψει ήδη τα πάνελ και μόλις τελειώσω το Pax, το ξεκινάω για ν΄αντικαταστήσει (επάξια θέλω να πιστεύω) το NorthBay μου.
Καλησπέρα σε ολη την κοινότητα!
-χαίρομαι ιδιαιτερα που βρήκα ανθρώπους που μοιράζονται τις ιδιες ανησυχίες  με μένα! ( καθησυχαστικό!)

Είμαι σχετικά νέος στο χώρο, κυρίως από ώρες στο νερό!

Στο θέμα μας, έχω ήδη φτιάξει το cheseapeak 17 lt, το έχω 7- 8 χρόνια. Νιώθω ότι με κρατάει πίσω σε αυτά που θέλω να κάνω και τωρα θέλω να φτιάξω το shrike!
μηπως υπάρχει κάποιος στην Αττική ή κοντά, που να το έχει ήδη κατασκευάσει και θα μπορούσα να το δοκιμάσω??

Θα ήθελα ακόμα, εαν έχεται την ευγενη καλοσύνη, τις εμπειρίες σας για αυτό το σκάφος για αυτούς που το έχουν τεστάρει.

Σας ευχαριστώ θερμά.
Φάνης
Reply
#20
Είμαι στην περιοχή της Αττικής και έχω ξεκινήσει να το φτιάχνω από τέλη Σεπτεμβρίου. Το μεγαλύτερο πρόβλημα μέχρι στιγμής είναι η έλλειψη χώρου. Είναι που είναι μακρύ (πάνω από 5 μέτρα όταν το φτιάχνεις στο 100% του σχεδίου....βάλτου και λίγο scale up....το δικό μου είναι αισίως 5.51 μ). Αναγκαστικά.....το φτιάχνω έξω!

Ρώτησα τους κυριούληδες στο σάιτ αν το έχει ξαναφτιάξει κανείς έξω, αν είναι καλή ιδέα κτλ...δεν μου απαντήσανε. Θα σας πω εγώ! (αν όλα πάνε καλά).

Στέλνω και μια φωτο, μόλις έχει τελειώσει το φιλετάρισμα και η υαλοταινία στο εσωτερικό. Μου τελειώσανε οι ταινίες (πήρα λίγες εξ' αρχής) και περιμένω να μου έρθουν οι νέες για να το περάσω και απ' έξω.

Υπόψη ότι είμαι άσχετος από ξυλοκατασκευές. Ωστόσο, μέχρι στιγμής φαίνεται όντως εύκολη κατασκευή, στα μέτρα μου που λένε.


Attached Files Image(s)
   
Reply


Bookmarks

Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)