Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Γνώμες και Απόψεις περί του κανό challenger k2 φουσκωτό.
#1
Καλησπέρα σε όλους. Νέο μέλος στο φόρουμ και επίσης νέος με το Αντικείμενο. Χθες αποφάσισα και παράγγειλα φουσκωτό κανό το challenger k2. Δεν ήθελα να σπατάλησω Πόλλα χρήματα.. Και ήθελα κάτι το οποίο να είναι εύχρηστο σε θέμα χώρου. Επίσης μια. Σκέψη μου ήταν πως επίδει αρέσει η θάλασσα σε εμένα και την κοπέλα μου και. Επίδει έχουμε ώρεα μέρη εδώ στην Μεσσηνία όπου είμαι... Και. Αποφάσισα γιαυτό. Θα ήθελα γνώμες για από τους γνωστές. Εάν σαν κανό και επιλογή είναι καλό.. Αν έχει αρνητικά πολλά.. Εάν είναι εύκολο χείριστο... Σαφώς και ξέρω πως είναι φουσκωτό και πως είναι φθηνό κανό.. Απλα εάν γνωρίζει κάποιος θα ήθελα τη γνώμη του. Τώρα εάν κολησω τότε αργότερα το βλέπουμε για κάτι ποιο σοβαρό. Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων.
Reply
#2
Θα σου πω τη γνώμη μου, επειδή είμαι κάτοχος του συγκεκριμένου, αν και δε θεωρώ ότι το κατέχω αρκετά καλά το άθλημα.
Δεν ξέρω τι καιρούς και τι θάλασσες θα αντιμετωπίσεις εκεί στη Μεσσηνία, αλλά θα πρότεινα να το χρησιμοποιείς σε "ελεγχόμενο" περιβάλλον. Δεν είναι για πολλά πολλά το συγκεκριμένο. Μην περιμένεις επιδόσεις, ούτε άνεση. Και έχε υπόψη σου ότι δεν είναι και τόσο ανθεκτικό (μην το παραφουσκώνεις, μην το αφήνεις στον ήλιο, έλεγχέ το συχνά, πάρε από τώρα μπαλώματα και κόλλα κτλ. κι αχρείαστα να είναι).
Παρόλα αυτά: το σκεπτικό σου το θεωρώ σωστό, έτσι το είδα κι εγώ όταν το πήρα και δεν το μετάνιωσα. Δεν είναι άσχημο για τη χρήση που το προορίζεις, έχει τη γενική συμπεριφορά καγιάκ, είναι εύκολο στις μανούβρες κι ένας αρχάριος το συνηθίζει γρήγορα. Είναι πολύ βολικό στις μετακινήσεις και στην αποθήκευση, δε θα σε κουράζει στις χαλαρές βόλτες σε ήρεμα νερά, τα κουπιά του είναι αρκετά καλά, "λαστιχάρει" αλλά μη φανταστείς ότι είναι αργό σαν φουσκωτή βάρκα. Αν το προσέξεις, θα σου μείνει και θα θες να το κρατήσεις ως 2ο, εφόσον πάρεις άλλο στο μέλλον.
Πάρε σωσίβια γιλέκα και κανένα σχοινί και κόψε κανένα μπουκάλι στη μέση, για να βγάζεις τα νερά. Και μόλις το πάρεις, κάντε εξάσκηση (στα ρηχά) με την κοπελιά σου στο πως να ξαναμπαίνετε στο καγιάκ (θεώρησέ το δεδομένο ότι θα τουμπάρετε 2-3 φορές στις αρχές). Και καθώς το περιμένεις με ανυπομονησία Smile μπες στο youtube να δεις βίντεο με το συγκεκριμένο, αλλά και γενικότερα για καγιάκ, να κατατοπιστείς λίγο, στη θεωρία έστω. Ασφάλεια, τεχνική, επάνοδος στο καγιάκ, πλεύση, εξοπλισμός, ιδιοκατασκευές, μια γενική εικόνα πρέπει να την έχεις. Και ό,τι άλλο ειδικότερο θες να ρωτήσεις για το συγκεκριμένο φουσκωτό, ελεύθερα.
Reply
#3
Φίλε Νίκο σε ευχαριστώ πολύ. Εισουν λεπτομέρεις ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σου. Σαφώς και θα ναι ελεγχόμενο το περιβάλλον που θα πηγαίνω.. Ούτως ή άλλως βόλτα να περνάει ευχαριστα η ώρα και να δω και κάτι που δεν μπορώ να δω και κάτι γενικά διαφορετικό. Ούτως ή άλλως και και 4-5 φορές να νοικιάσω κανό η ένα ποδήλατο θαλάσσης τα βγάλε τα Λευτα του. Περιμένω κάτι καλό σαν φουσκωτό κανό και όχι σαν ένα πχ κοκαλινο η δεν ξέρω τη υλικό είναι. Έμαθα πως το χει και ένας φίλος όλος τυχαίως και μάλιστα το ίδιο και μπορώ να πω πως μου είπε πως για τα Λευτα του είναι φοβερό. Είχα διαβάσει πως είναι στα 5 καλύτερα φουσκωτα κανό σε αυτή τη τιμή εάν δεν κάνω λάθος. Ούτε και γω το  κατέχω. Τώρα θα προσπαθήσω  να μπω στο κλίμα χαχα.. Γιατί φαίνεται ενδιαφέρον. Ευχαριστώ πολύ πάντως. Θα σου πω και εγώ της δικές μου εντυπώσεις έως την Κυριακή που θα το έχω. Πιστεύω να μας ευχαριστήσει. Σαν κανό σου μπάζει νερά εύκολα; και γενικά αν δεν το τσιτωσεις εσύ ο ίδιος να φανταστώ δεν γυρνάει τόσο εύκολα... Και κάτι άλλο. Όταν λές λαστιχαρει... Σε φυσιολογικά πλαίσια.
Reply
#4
Για τα λεφτά του εννοείται ότι είναι πολύ καλό. Άσε που μόνο τα κουπιά του θα έπιαναν χαλαρά τη μισή αξία (80 ευρώ το πήρα), αν πωλούνταν χωριστά. Σε ήρεμα νερά κοντά στην ακτή δε θα έχετε θέμα και θα το ευχαριστηθείτε. Ήθελα απλά να σου τονίσω να μην έχεις απαιτήσεις και ανοιχτείς στο πέλαγος.
Όλα τα καγιάκ βάζουν νερά, απλά κάποια δεν έχουν τρύπες αποστράγγισης και πρέπει κάπως να τα βγάλεις, όταν συμβεί. Και πάλι, δεν είναι κάτι τραγικό ή συχνό φαινόμενο. Αν είστε προσεκτικοί, τις περισσότερες φορές θα βγαίνετε εντελώς στεγνοί. Κατά την είσοδο / έξοδο στο καγιάκ, στα πρώτα μέτρα στο νερό κι αν έχει κύμα με αφρό μπορεί να βραχείς. Στην πορεία, τα κύματα τα καβαλάει χωρίς να βρέχεσαι  - εδώ το "λαστιχάρισμα" βοηθάει, καθώς το σκάφος προσαρμόζεται κάπως στον κυματισμό.
Το τουμπάρισμα δεν είναι συχνό, αλλά πρέπει να το θεωρήσεις δεδομένο ότι θα συμβεί και να ξέρετε τι να κάνετε. Οι 1-2 πρώτες φορές είναι πολύ επίφοβες, όπως και το αν βρεθείς σε συνθήκες που δεν κάνεις το σωστό (π.χ. ξαφνικός πλάγιος άνεμος και κυματισμός). Είναι θέμα χειριστή και συνθηκών. Στην πορεία θα γίνεστε καλύτεροι, αλλά η θάλασσα είναι απρόβλεπτη πάντα και οι "ελεγχόμενες" συνθήκες μπορεί να αλλάξουν.
Το "λαστιχάρισμα" δεν είναι κάτι σοβαρό, απλά υπάρχει. Μη μπεις όμως στον πειρασμό να το παραφουσκώσεις (για να το κάνεις πιο άκαμπτο) και μην το αφήνεις φουσκωμένο στον ήλιο εκτός θάλασσας, γιατί μπορεί να σου ανοίξει απ' τις ραφές. Έχει δείκτες με μεζούρα στους 2 κύριους αεροθάλαμους, για να ξέρεις πόσο πρέπει.
Με το καλό να σου έρθει και περιμένω εντυπώσεις!
Reply
#5
Καλησπέρα σε όλους. Νίκο φίλε μου... Παρέλαβα το κάνο χθες. Και σήμερα το πήγα βόλτα. Λοιπόν να αρχίσω από το σαν κανό εξωτερικά όταν το άνοιξα... Φοβερό άνετο σε χώρους εντυπωσιακό για την τιμή μου και για φουσκωτό. Σαν βόλτα... Μπορώ να πω πως ειμουν μέσα κοντά στης 2μισι με τρεις ώρες. Η αλήθεια είναι πως ούτε μου γύρισε να πεις ότι θα με τουμπαρει... Παρόλο που το δοκίμασα επίτηδες να δω τη παίζει. Σαν πλευστότητα... Πολύ καλό. Δεν με κούρασε... Δεν μου έκοβε να πεις πως με φρενάρει.. Προχωρούσε αέρας. Από νερά μόνο από το κουπί ότι μπήκε. Σύνολο ενα ποτήρι το πολύ. Τα κουπιά λίγο μου φάνηκαν κοντά.. Αυτό μόνο που με χάλασε όταν τα χρησιμοποίησα. Σαν πρώτη εντύπωση και σαν πρώτη βόλτα άψογα. Ανυπομονώ για την επόμενη εξόρμηση.
Reply
#6
Ωραίος! Πολύ χαίρομαι που σου άρεσε εξαρχής, παίζει ρόλο η πρώτη εντύπωση.
Με προβληματίζει λίγο που βρίσκεις κοντά τα κουπιά. Αν δεν είσαι πολύ ψηλός, βεβαιώσου ότι κρατάς σωστά το κουπί και ότι η κίνηση της κουπιάς γίνεται σωστά.
Τελοσπάντων, αυτά λύνονται. Καλημέρα και καλές βόλτες.
Reply
#7
Καλησπέρα φίλε μου. Κοίταξε ίσως να χεις και δίκιο.. Στην επόμενη βόλτα θα το δω καλύτερα. Είμαι 1.86.. Αλλά πιστεύω πως είναι και αυτό που λες. Πρώτη φορά... Μέχρι να πάρω το κολλάει και να βρω το στυλ και το σωστό κράτημα θέλω βολτουλες. Πάντως κατά τα άλλα is all good!!!! Σ' Ευχαριστώ πολύ για το ενδιαφέρον και πληροφορίες φίλε. Αν δω σιγά σιγά τα στραβά του και τα  καλά βόλτα με τη βόλτα... Θα το γράψω
Reply
#8
Καλησπέρα. Δεύτερη βόλτα με το καγιάκ και μπορώ να πω ακόμα καλύτερα από την πρώτη. Χμμ.. Ίσως τα κουπιά να ταν η ιδέα μου ή να φταίει η πρώτη επαφή η και να μην τα χρησιμοποιούσα όπως έπρεπε.  Αλλά τελικά μου φενονται μια χαρά. Με πέτυχε αέρας αυτή την φορά. Δεν με αναποδογυρησε και δεν είχα ευτυχώς τέτοια θέματα γενικά. Στον αέρα είχε ελαφρώς κόντρα που και πάλι μια χαρά ανταπεξέλθαμε. Δόξα το Θεό για αυτό που το θέλω και για τα λευτα του είναι φοβερό. Ήθελα να σε ρωτήσω φίλε Νίκο που το έχεις το συγκεκριμένο... Και γενικά αν ξέρει κανείς για την αντοχή στο χρόνο επίδει είναι φουσκωτό. Αν και αποτι βλέπω δεν έχει θέμα. Σαφώς βέβαια ξέρω και το περιβάλλον και ο ήλιος που παίζει ρόλο στην διάρκεια ζωής του. Και ήθελα να ρωτήσω κάθε φορά που το μαζεύεις τι πλένεις σπίτι σου; Η γενικά κάθε πότε το πλένει; λόγω αλατιού αφού κλπ.
Reply
#9
Περικλή, να ξέρεις ότι τα καγιάκ γενικώς "προτιμούν" να πηγαίνουν κόντρα στον αέρα και στρίβουν προς αυτόν - weather cocking λέγεται το φαινόμενο κι ένας από τους λόγους, που έλεγα ότι έχει τη γενική συμπεριφορά καγιάκ το συγκεκριμένο, είναι και αυτός. Δεν είναι έντονο το φαινόμενο, γιατί έχει ένα πτερύγιο πλαστικό από κάτω, σαν σταθερό skeg, που το μετριάζει κάπως. Φυσικά, δε ρυθμίζεται κι αν θέλεις να μεταβάλεις τη συμπεριφορά του, αναλόγως των συνθηκών, μπορείς είτε να το βγάζεις (δεν ξέρω όμως αν επηρεάζεται αρνητικά και η κατευθυντικότητά του, εγώ πάντα το είχα πάνω), είτε να παίζεις με την κατανομή βάρους.
Για την αντοχή, θα σου πω την εμπειρία μου. Είχα πάρει ένα πριν 3 χρόνια. Μου άντεξε για ένα καλοκαίρι, αλλά θεώρησα ότι ήταν από δική μου υπαιτιότητα, καθώς μια φορά το παραφούσκωσα και μετά το είχα αφήσει στην παραλία για καμιά ώρα, με αποτέλεσμα να αρχίσουν να ανοίγουν οι ραφές του πάνω αεροθάλαμου, μετά από 2-3 μέρες. Αυτό το πρόβλημα πρακτικά δε διορθώνεται αποτελεσματικά, στο συγκεκριμένο. Έβαζα μπαλώματα μέσα - έξω, αλλά την είχαν... ακούσει οι ραφές και άνοιγε παρακάτω μετά από λίγο. Μου έμειναν όμως τα παρελκόμενά του και το ίδιο, για ανταλλακτικά από "κανιβαλισμό". Smile
Πήρα δεύτερο πρόπερσι και το έχω ακόμα. Σε αυτό προσέχω και πρόβλημα στις ραφές δεν έχει εμφανιστεί. Μου έχει τρυπήσει 1 φορά (μάλλον από βράχο) και το επιδιόρθωσα πρόχειρα με αυτοκόλλητο μπάλωμα στην παραλία και μετά με κόλλα (υπάρχουν ειδικές για βινύλιο, που περιέχουν κι ένα κομμάτι μπάλωμα, για να κόβεις όσο χρειάζεται) στο σπίτι. Δεν είναι κάτι τραγικό αυτό, συμβαίνει (και επιδιορθώνεται εύκολα, αν δεν είναι σε δύσκολο σημείο). Ξέπλυμα κανονικά χρειάζεται μετά από κάθε βόλτα (σε αυτό δεν είμαι και τόσο συνεπής), αποθηκεύεται ξεφούσκωτο σε σκιερό μέρος και κάνε ένα έλεγχο πριν το βάλεις στο νερό. Επίσης, να ξέρεις ότι όλα τα φουσκωτά καγιάκ χάνουν σιγά σιγά αέρα (ανεξαρτήτως τιμής) και αν το χρησιμοποιήσεις 2 μέρες συνεχόμενα (χωρίς ξεφούσκωμα), τη 2η θα χρειαστεί συμπλήρωμα (αν όχι, είσαι από τους τυχερούς).
Edit: για οποιοδήποτε θέμα συναντήσεις, κάνε μου ερώτηση εδώ, πιθανόν να έχω να σου προτείνω δοκιμασμένες λύσεις. Smile  Π.χ. για κόλλα, εγώ χρησιμοποιούσα τη Bison vinyl plastic. Ή αν χάσεις καμιά βαλβίδα, boston λέγονται κι έχουν σε καταστήματα αλιείας.
Reply
#10
Καλησπέρα Νίκο. Κατάλαβα. Ο ήλιος φουσκωμένο είναι ο θάνατος του και λογικό... Ο. Ήλιος τα χαλάει όλα. Μια φορά το άφησα για λίγο κάνα μισάωρο φουσκωμένο στον ήλιο.. Και άλλη μια κάνα μισάωρο περίπου περίπου πάλι γιατί πήγα σε άλλη ακτή σαν βόλτα.. Αλλά βέβαια τη μια το είχα στο νερό και. Βρέχοταν για να μην ζεσταίνεται πολύ μέσα ο αέρας και το. Φουσκωσει που λέμε και το ξηλώσει και το πάρω στα χέρια σαμπρέλα. Αλλά ιτς οκ όλα. Απο δω και πέρα... Θα χώ πάντα τρομπα μαζί και θα το βάζω σε σκιερό μέρος αν υπάρχει η στην τελική ανάλυση θα το ξεφουσκώνω από τη βαλβίδα βοστον - μποστον;;.. Νομίζω λέγεται... Προχθές στη δεύτερη βολτα το επλυνα τι. Καθάρισα τι κάνα σαν να βγήκε από το κουτί του πρώτη φορά. Ευχαριστώ Νίκο για της πληροφορίες και να ξέρεις πως είσαι πολύ κατατοπιστικος και σε ευχαριστώ πολύ γιαυτό. Φυσικά και γω αν παρατηρήσω κάτι ενοειται πως θα το αναφέρω εδώ. Πάντως με αυτά που λες αν το προσέχεις σε πέντε πράματακια ναι πιστεύω πως θα αντέξει αρκετά χρόνια.
Reply


Bookmarks

Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)