Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
3η συνάντηση μελών φόρουμ, 6-8 Νοεμβρίου 2015 Κρήτη
#21
Έλεγα να μην το φέρω για να γλυτώσω το κουβάλημα, αλλά κατόπιν της λαϊκής απαίτησης θα το ξανασκεφτώ μέχρι τότε.  Smile
Reply
#22
Καλημέρα σε όλους,

Έχουν επικοινωνήσει αρκετά μέλη και μη μαζί μου για ενδιαφέρον να έρθουν στη συνάντηση πράγμα πολύ θετικό.
Οι περισσότεροι χρειάζονται κάποιο πρόγραμμα για να μπορέσουν να κλείσουν εισητήρια κτλ.

Παραθέτω προς συζήτηση ένα και παρακαλώ ιδίως όσοι θα έρθετε εκτός Κρήτης να μου πείτε αν σας βολεύει ή όχι ώστε παρέα όλοι να φτιάξουμε κάτι που να βολεύει όσο το δυνατόν περισσότερους αν όχι όλους/όλες.

Επειδή οι περισσότεροι θα έρθουν Σάββατο από όσο γνωρίζω προτείνω όσοι έρθουν Παρασκευή να διανυκτερεύσουν κάπου εντός της πόλης του Ηρακλείου ή στην Αγ.Πελαγία. Υπάρχουν δίκλυνα δωμάτια με 30€ τη βραδιά. Μπορούμε να περάσουμε την 1η μέρα εκεί και το ΣΚ όπου θα καταφτάσουν οι περισσότεροι να πάμε νότια ή όπου αλλού βολέψει ο καιρός ώστε να μπορούμε να κανονίσουμε τη μεταφορά.

Αυτό που χρειάζομαι είναι να μου πείτε όλοι όσοι θα έρθετε τα εξής:

1. Πότε θα φτάσετε (ώρα και ημερομηνία και με τι μέσο - καράβι ή αεροπλάνο)
2. Πόσοι θα είστε, ένας ή περισσότεροι
3. Αν θα έχετε μέσο μεταφοράς
4. Αν θα φέρετε δικό σας καγιάκ. Αν όχι γράψτε μου το ύψος και το βάρος σας για να δω τι καγιάκ θα φέρω.

Όλοι όσοι έρθετε θα πρέπει να έχετε εκτός τα προσωπικά σας αντικείμενα:

1. Αντίσκηνο (αδιάβροχο)
2. Υπνόσακκο για περίπου 10-15oC (το βράδυ πέφτει η θερμοκρασία)
3. Παπούτσια για το καγιάκ (ελαφρύ νεοπρέν ιδανικά)
4. Αν έχετε φέρετε και μερικά dry bags γιατί θα μαζευτούμε πολλοί και δεν ξέρω αν φτάνουν όλα όσα έχω.
5. Αν έχετε σκεύη για μαγείρεμα φέρτε τα (γκαζάκια θα πάρουμε καθοδόν) για το βράδυ γιατί το πιθανότερο είναι εκεί που θα πάμε δεν υπάρχει ψυχή.

Το πιο πιθανόν είναι να κάνουμε το εξής:

Παρασκευή όσοι έρθουν, βολτούλα κοντά στο Ηράκλειο και γνωριμία. Σάββατο αναχώρηση για νότια ή κάπου αλλού καιρού επιτρέποντος.
Συζήτηση και πρακτική διασώσεων καθώς και παρουσίαση εξοπλισμού και πως τον χρησιμοποιούμε (απλά πράγματα). Κατόπιν ανάλογα τις συνθήκες και τη δυναμική των συμμετεχόντων θα ξεκινήσουμε είτε για 2ήμερο ταξίδι με επιστροφή στο σημείο που ξεκινήσαμε είτε 2 μονοήμερα προς διαφορετικές κατευθύνσεις το καθένα. Αυτό θα εξαρτηθεί από την εμπειρία του καθενός.

Αν ο καιρός είναι καλός, αργοί. γρήγοροι, θα πάμε όλοι παρέα. Αν είναι κυματώδεις θα προσαρμόσουμε το πλάνο ανάλογα. Όπως και να'χει καλά θα περάσουμε.

Υπολογίστε όσοι ταξιδεύετε ότι χρειαζόμαστε περίπου 2 ώρες οδήγηση προς και από το σημείο που θα πάμε νότια οπότε την Κυριακή μην κλείσετε εισιτήρια νωρίς όπως μην φτάσετε και Σάββατο αργά γιατί η αναχώρηση θα είναι νωρίς (9 περίπου).

Παρακαλώ όπως απαντήσετε στα παραπάνω το συντομότερο για να οργανωθούμε.

Την καλημέρα μου.Stelios
www.enjoy-crete.com
Outdoor activities in Crete
eshop: https://eshop.enjoy-crete.com
Reply
#23
Υπολογίστε και μένα, εκτος απροόπτου.
Reply
#24
Στέλιο δηλώνω και εγώ ενδιαφέρον για συμμετοχή αν και ουσιαστικά δεν έχω καμμία εμπειρία.  :'(
Εχω σκάφος αλλά δεν έχω εξοπλισμό όπως sprayskirt, σωσίβιο και γενικώς τίποτα άλλο εκτός από σκάφος και κουπί  :Smile
Σκηνή κλπ κατασκηνωτικά υπάρχουν.
Μένω Ηράκλειο, έχω αυτοκίνητο μεν αλλά σχάρα δεν έχω ακόμη. Ίσως βέβαια μέχρι τότε έχω βρει. Μπορώ όμως να μεταφέρω άτομα αν χρειαστεί στο αυτοκίνητο μου. Σίγουρα 2 άτομα.  Smile

υγ. Αν υπάρχει διαθέσιμο σκάφος-εξοπλισμός σκάφους από εσένα έχω άλλο ένα φίλο που ενδιαφέρεται για συμμετοχή από Ηράκλειο.
Reply
#25
grafistas, ο φίλος σου έχει κάνει sea kayak;
Αν όχι δεν βολεύει αυτή η συνάντηση γιατί θα κάνουμε κάποιες εκδρομές και δεν θα μπορεί να ακολουθήσει.

Υπενθυμίζω ότι η συνάντηση δεν αφορά εκμάθηση αλλά συζήτηση και εκδρομές με καγιάκ, οπότε απαραίτητο είναι να μπορούν οι συμμετέχοντες να κάνουν track το καγιάκ σε ευθεία χωρίς τη χρήση πηδαλίου ώστε να μπορέσουμε να κάνουμε κάποιες εκδρομές.
Stelios
www.enjoy-crete.com
Outdoor activities in Crete
eshop: https://eshop.enjoy-crete.com
Reply
#26
Καλημέρα παιδιά.

Θα έρθω με αεροπλάνο την Πέμπτη το βράδυ στο Ηράκλειο (Θα κατεβούμε μαζί με τον Νίκο και την κοπελιά του).  Είμαι 1,62 και 56 κιλά. Στρωματάκια για κάτω απο το sleeping bag υπάρχουν?  Σωσίβιο?  Για να μην κουβαλώ με το αεροπλάνο.  Μεταφορικό μέσο δεν θα έχω και όπως κατάλαβες Στέλιο, ούτε καγιάκ μαζί μου.  Τα άλλα υπάρχουν.  Πώς είναι ο καιρός?  Εδώ επάνω στην Θεσσαλονίκη ψιλοχειμώνιασε.

Καλή συνέχεια

Ελένη
Reply
#27
Ελένη μόνο καγιάκ και εξοπλισμό καγιάκ παρέχω, προσωπικά αντικείμενα πχ αντίσκηνο/υπόστρωμα κτλ θα πρέπει να φέρετε.
Stelios
www.enjoy-crete.com
Outdoor activities in Crete
eshop: https://eshop.enjoy-crete.com
Reply
#28
Παιδιά στείλτε μου τα στοιχεία που σας έχω γράψει παραπάνω όσοι έρθετε για να κανονίσω τον εξοπλισμό, μην μου τα στείλετε τελευταία στιγμή.
Κάντε τον κόπο να μου τα στείλετε στο admin@enjoy-crete.com και όχι με pm για να τα έχω μαζεμένα.
Όσοι μου έχουν στείλει είδη δεν χρειάζεται ξανά.
Stelios
www.enjoy-crete.com
Outdoor activities in Crete
eshop: https://eshop.enjoy-crete.com
Reply
#29
Καλημέρα σε όλους,

Αρκετοί φτάνουν Παρασκευή οπότε θα κανονίσουμε συνάντηση την Παρασκευή για γνωριμία και κουπί κοντά στο Ηράκλειο. Από μια γρήγορη ματιά που έριξα ο καιρός θα είναι οκ για να κάνουμε κουπί στην περιοχή της Αγίας Πελαγίας (25χλμ από το Ηράκλειο) ή κάπου τριγύρω.
Όσοι θα έρθουν, μπορούν να κλείσουν δωμάτιο για την 1η μέρα (την επόμενη θα μείνουμε σε αντίσκηνα) στην περιοχή της Αμμουδάρας μιας και είναι φθηνά και βολεύει όσους έχουν αμάξι για την μεταφορά. Ψάξτε στο booking.com, έχει δίκλινα με 30€ τη βραδιά.

Σχετικά με τη μεταφορά, δυστυχώς έπαθε μια ζημιά το 7θέσιο αυτοκίνητο μου και πιθανόν να μην είναι έτοιμο την Παρασκευή οπότε μπορώ να μεταφέρω 4 άτομα στο άλλο + 1 ο Φώτης που θα έρθει με τη μηχανή (έχω 2ο κράνος για όποιον πάει με τη μοτοσικλέτα). Νομίζω αν δεν κάνω λάθος ότι 5 έρχονται από Παρασκευή. Μόνο την Παρασκευή είναι πρόβλημα η μεταφορά γιατί τις άλλες μέρες θα βοηθήσουν φίλοι, απλά δουλεύουν την Παρασκευή και δεν μπορούν να βοηθήσουν.

Όσοι δεν μου έχετε στείλει τα στοιχεία που γράφω παραπάνω στείλτε μου στο admin@enjoy-crete.com.

Σχετικά με τον καιρό. Η θερμοκρασία έχει πέσει περίπου στους 15-18oC και το βράδυ 2-3oC πιο κάτω με αρκετή υγρασία. Να κρατάτε χειμερινά ρούχα και κυρίως ρούχα να αλλάξετε μετά το τέλος της κάθε μέρας. Το νερό είναι ανάλογα την τοποθεσία από 19-21oC. Μην ξεχάσετε να έχετε μαζί σας μπουφάν το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κατά την κωπηλασία (κάτι ελαφρύ).

Ότι θέλετε να ρωτήσετε στη διάθεσή σας.
Stelios
www.enjoy-crete.com
Outdoor activities in Crete
eshop: https://eshop.enjoy-crete.com
Reply
#30
Ταξιδεύω για Ηράκλειο μαζί με τον Γιάννη (Γουτσού) πέμπτη βράδυ. Όποιος θέλει να βρεθούμε στο καράβι, ας στείλει p m για συνενόηση.
Επίσεις παρακαλώ επικοινωνήστε, αν έχετε κλείσει δωμάτιο Αγ. Πελαγία ή έχετε να προτείνετε κάποιο ξενοδοχείο. 5 άτομα λέει ο Στέλιος ότι κατεβαίνουμε από παρασκευή. Ωραία θα ήταν να μείνουμε κοντά.
Αλέξης
Reply


Bookmarks

Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)