Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Κουπί carlisle enchantment
#1
Το παρακάτω κείμενο επ΄ ουδενί αποτελεί αξιολόγηση με την ολοκληρωμένη έννοια του όρου. Πρόκειται περισσότερο για προσωπική εκτίμηση παρα για αξιόπιστο  .. .  test drive. Σημειώνω επίσης ότι η εμπειρία που διαθέτω στη χρήση και δοκιμή κουπιών αξιώσεων είναι μικρή οπότε και η κριτική μου ικανότητα περιορισμένη.
Όπως και νά΄χει....
Η επιλογή έγινε λόγω της συμφέρουσας τιμής του και των δωρεάν μεταφορικών του. Η αρχική μου σκέψη είναι να το έχω ώς δεύτερο, μια που έχω βολευτεί με το AquaBound που διαθέτω.
Το κουπί είναι μια επιλογή χαμηλής/μέσης κατηγορίας, fiberglas/carbon(το ψάχνω το δεύτερο...), διαιρούμενο, με ένωση που ασφαλίζει με το κλασικό μονό μπουτόν σε τρεις θέσεις:αριστερόχειρας 60 μοίρες, δεξιόχειρας 60 μοίρες και κεντρική. Εδώ έχουμε ένα θεματάκι: ενω η εφαρμογή των δύο σωλήνων με την ενδιάμεση μούφα είναι πολύ καλή, η ασφάλιση που δίνει το μπουτόν αφήνει τζόγο. Το ίδιο το μπουτόν είναι 9mm στη βάση του, η εσωτερική τρύπα(της μούφας)είναι δεκάρα και η εξωτερική (του σωλήνα), σωστά,9mm. Ο τζόγος δημιουργείται από τη δεκάρα τρύπα. Σε προσπάθεια μου να "ανοίξω" το μπουτόν το αποτέλεσμα δεν ήταν αρκετό. Έχω κάποιες ιδέες όμως.....Τέλος πάντων, ίσως να εξηγείται μ΄αυτον τον τρόπο η χαμηλή τιμή του. Το βάρος είναι 929γρ. ζυγισμένο με ζυγαριά μαγειρικής. Οι ενώσεις στις παλάμες είναι πιο χονδροειδεις σε σχεση και με το AquaBound και με το Lendal που διαθέτω. Η μπάρα και στο αριστερό και στο δεξί χέρι έχει ελαφρά οβάλ διατομή. Είχε δακτυλίδια αποστράγγισης και του πέρασα επιπλέον θερμοσυστελόμενα κομμάτια στα σημεία που το πιάνω, και φωσφορίζοντα αυτοκόλλητα στις παλάμες. Πλέον το βάρος του ανέρχεται σε 996γρ.!!!
Η παραλαβή έγινε τη Δευτέρα και σήμερα η πρώτη δοκιμή. Συνθήκες: πλήρης άπνοια στη λίμνη, νερό λάδι, σούρουπο και με ομίχλη. Η επιφάνεια της παλάμης είναι μικρότερη από το AquaBound StingRay οπότε και η αντίσταση μικρότερη. Στις συνθήκες αυτές, με το συνήθη ρυθμό που κωπηλατώ, κινούμαι περίπου με 8χιλ/ώρα. Για να το πετύχω έπρεπε να ανεβάσω ρυθμό. Έχει όμως, πολύ ωραία είσοδο στο νερό, ομαλή και αθόρυβη. Είναι σταθερό και στα δυνατότερα τραβήγματα (fluttering, διεδρικό και με ελαφρά γωνία). Στις επιταχύνσεις "δεν ακούει". Θα πρέπει να ανεβάσεις ρυθμό και όχι να δυναμώσεις το τράβηγμα. Δεν με βόλεψε όμως η οβάλ διατομή των λαβών, ιδιαίτερα στο αριστερό χέρι. Μετά από κάποια χιλιόμετρα ένιωθα ένταση στην περιοχή του πήχη. Θέλω να πιστεύω ότι, εάν τελικά συνηθίσω, θα είναι μια καλή επιλογή για μεγάλες αποστάσεις.

Για στηρίξεις και ρολ ούτε κουβέντα. Δεν προέκυψαν. Ο καιρός κρύωσε. Το χρωστάω.....
Reply
#2
Δεύτερη δοκιμή σήμερα μετά από 10ήμερο αποχής. Διαδρομή η κλασική μου, στην εκβολή του Νέστου. Συνθήκες αυτή τη φορά πολύ καλύτερες για δοκιμή νέου εξοπλισμού: 3αράκι ανατολικό, κύμα υψηλό χωρίς αφρίσματα (σουέλ νομίζω το λένε....?) και κοντά στο ποτάμι ανακατεμένο χωρίς διεύθυνση.
Ξεκινώ με το αεράκι στην πλάτη οπότε τα πράγματα είναι εύκολα. Η συχνότητα κουπιάς μεγαλύτερη από πριν, για να πετύχω τα 8χιλ/ώρα που κινούμε συνήθως. Πρώτη εντύπωση η μικρή ανταπόκριση στη στήριξη που προσφέρει η κάθε κουπιά. Πρέπει να δουλεύω περισσότερο το σώμα, ειδικά στη ράχη του κύματος όταν γέρνω το σκάφος. Οι χαμηλές στηρίξεις και το οδήγημα στην "κατηφόρα"  θέλουν μεγαλύτερη ακρίβεια, όμως όχι τόσο όσο υπολόγιζα μετά την πρώτη δοκιμή. Φτάνοντας στο ποτάμι, στην είσοδο του δημιουργούνται καμιά δεκαριά κύματα με αργό και κάποιες φορές με στατικό σέρφ ανάλογα με τη ροή του νερού. Το οδήγημα κι εδώ πρέπει να ΄ναι ακριβέστερο. Ζορίστηκα όταν με γύρισε παράλληλα και χρειάσθηκε να κάνω υψηλή στήριξη για να το κρατήσω στον αφρό. Υποθέτω λόγω της συνήθειας μου με το Aquabound. Δεν το ξαναδοκίμασα είν΄αλήθεια. Το νερό είναι πολύ κρύο και δεν ρίσκαρα βουτιά.
Στην επιστροφή με κόντρα τον αέρα και το κύμα μπροστά τα πράγματα είναι ευκολότερα σε σχέση με το άλλο κουπί μου. Η κίνηση είναι ελαφρύτερη, πιο γρήγορη με μικρότερη αντίσταση. Το κόστος σε ταχύτητα μηδαμινό. Επίσης η "αθόρυβη είσοδος στο νερό, που περιέγραψα στην προηγούμενη αναφορά, δίνει ροή στην κίνηση και δεν πιτσιλάει.
Ο τζόγος βέβαια παραμένει γιατί δεν ασχολήθηκα σοβαρά. Δεν με ενόχλησε όμως. (....το γλυκαίνω το χάπι... Tongue). Επίσης ο αριστερός πήχης κουράστηκε πολύ λιγότερο σε σχέση με την προηγούμενη φορά. Η οβάλ διατομή πάντως δεν μου άρεσε. Αυτά κυρίες και κύριοι. Μου μένει να το δοκιμάσω σε ρόλ. Ευελπιστώ στα τέλη του μήνα εάν καταφέρω να μπω σε πισίνα (με άλλο σκάφος βέβαια).

Σ.Σ.: Επαναλαμβάνω ότι η κριτική μου ικανότητα είναι περιορισμένη λόγω της μικρής εμπειρίας που διαθέτω σε δοκιμές εξοπλισμού. Επίσης τα όποια θετικά/αρνητικά στοιχεία καταγράφω, πέραν της διφορετικότητας του κατασκευαστή, σχεδίου κτλ, είναι πιθανό να μεγενθυνονται κι από τη διαφορά του μήκους. Το Aquabound είναι στα 220εκ (το οποίο εξαρχής έπρεπε να το πάρω τουλάχιστον στα 215εκ) ενώ το Carlile στα 210εκ. Κι εδώ προκύπτει ένα πολύ καλό θέμα για ν΄ασχοληθούμε....

Reply
#3
Μια χαρά σε βρίσκω απο περιγραφή .
Μήτσος.
Reply
#4
Χρωστούσα ένα τελευταίο σχόλιο, σχετικά με τις στηρίξεις και τα ρολ και μια που προέκυψε προπονησούλα χθές άς το καταγράψω.  Στα 5 τα 3 ΟΚ. Η στήριξη που προσφέρει είναι σαφώς μικρότερη, όπως και η ροπή, λόγω μικρότερου μήκους, οπότε θέλει δουλειά περισσότερο η μέση. Που θα πάει, θα το μάθω. Για C to C ούτε για πλάκα. Επίσης δεν βγήκαν και οι 2-3 προσπάθειες για re-entry roll. Στα reentry μετά από έξοδο με την τεχνική με κάθετο το κουπί, χωρίς paddle float είναι ΟΚ, όπως και το AquaBound. Βγήκαν όλα πλήν ενός γιατί κοίταζα τα αστραπόβροντα στη Θάσο. Οι στηρίξεις ΟΚ, με τη χαμηλή στήριξη σαφώς καλύτερα.
Να πούμε επίσης ότι μετά από μικρή χρήση, το χρώμα στις κούπες έχει φύγει στα σημεία που έρχεται σ΄επαφή με το βυθό, ο τζόγος παραμένει και την οβάλ διατομή τη συνηθίζω.

Ααααυτά....
Reply


Bookmarks

Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)