Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Northern Light Greenland κουπί
#1
Μετά από ένα 5θήμερο ταξίδι και αρκετά χλμ δοκιμής με το Northern Light Greenland paddle από 2 μποφόρ μέχρι ένα γεμάτο τεσσάρι οι εντυπώσεις είναι πολύ θετικές.

Αυτό που πιθανόν προβληματίζει τους περισσότερους είναι η ταχύτητα.

Με το συγκεκριμένο κουπί έπιασα 8.7χλμ/ώρα με ένα αρκετά γοργό ρυθμό περιστροφής (σχεδόν 2 φορές περισσότερη περιστροφή από ότι κάνω συνήθως) αλλά κρατώντας τον για αρκετή ώρα.

Είναι υπερβολικά άνετο ενώ το απίστευτα χαμηλό βάρος θα σας βοηθήσει τα μέγιστα σε μεγάλα ταξίδια αν θέλετε να ξεκουράσετε το σώμα σας.

6-7χλμ/ώρα τα κρατάτε χαλαρά με το συγκεκριμένο κουπί εφόσον βέβαια μπορείτε να κρατήσετε αυτό το ρυθμό και με το κανονικό σας κουπί.

Κωπηλάτες με κακή τεχνική και λιγοστή περιστροφή (torso rotation) θα έχουν χάλια επιδόσεις με το κουπί αυτό.

Η ποιότητα κατασκευής είναι πολύ καλή. η ένωση γίνεται με 2 βίδες (με άλεν) και σπάει σε 3 κομμάτια ενώ χωράει στα περισσότερα σακίδια.

[smg id=1375 align=center width=275]

Χρειάζεται κάποιο χρόνο εξοικείωσης (2-3 ημέρες) αλλά κατόπιν δεν θα θέλετε να το αφήσετε....τώρα καταλαβαίνω γιατί έχει τόσους πωρωμένους με Greenland κουπιά.

Sculling brace & rolling είναι απολαυστικά όσο ποτέ. Λόγω του ότι δεν χρειάζεται να φτιάξετε τη γωνία του κουπιού (και από τις 2 μεριές είναι το ίδιο) αν έχετε σωστά το σώμα σας τότε θα εντυπωσιαστείτε από τις επιδόσεις του.
Με παρατεταμένη τη λεπίδα (extended blade) και το καγιάκ μου γεμάτο πράγματα (καμιά 35ριά κιλά φορτίο) ίσα που ένιωσα λίγο φόρτο στα χέρια μου.

[smg id=1374 align=center width=284]

Στηρίξεις γίνονται πολύ άνετα ενώ οι περισσότερες κουπιές το ίδιο αποδοτικά πχ bow rudder, stern rudder κτλ δεν αποτελούν πρόβλημα.

Σύντομα βίντεο!

Φανταστικό κουπί αλλά τσουχτερή τιμή! http://eshop.enjoy-crete.com/Northern-Li...addle.html
Stelios
www.enjoy-crete.com
Outdoor activities in Crete
eshop: https://eshop.enjoy-crete.com
Reply
#2
Και κανα δυο φωτογραφίες μιας και τα έχει παίξει η κάμερα μου προσωρινά...
Φοβερά ξεκούραστο κουπί αν θέλετε να ταξιδεύετε με περίπου 6-7χλμ/ώρα. Sweep strokes και braces γίνονται πιο αποτελεσματικά μιας και μπορείς να αλλάξεις ταχύτητα την έκταση του κουπιού επεκτείνοντας τα όσο πάει με αποτέλεσμα με τις μισές κουπιές να έχετε κάνει 360 μοίρες στροφή.

Αναμένω την νέα κάμερα για δράση σε surf.

[smg id=1377, align=center, width=800]

[smg id=1376, align=center, width=800]
Stelios
www.enjoy-crete.com
Outdoor activities in Crete
eshop: https://eshop.enjoy-crete.com
Reply
#3
UPDATE: Η ταχύτητα όλο και βελτιώνεται με το κουπί,νομίζω σε μικρό χρονικό διάστημα δεν θα υπάρχει διαφορά από το euro blade σε ταξίδι πάντα.

Και ένα σημερινό βιντεάκι με το Northern light και το Nordkapp.

http://youtu.be/7095n2btkAQ
Stelios
www.enjoy-crete.com
Outdoor activities in Crete
eshop: https://eshop.enjoy-crete.com
Reply
#4
Επανέρχομαι γιατί υπάρχουν νέα καυτά από το κουπί!  >Sad

Έπειτα από χρήση μερικών μηνών το ένα από αυτά μου έσπασε στο σύνδεσμο  :-[ χωρίς να γίνει η παραμικρή καταπόνηση (απλά κάνοντας κάποια ρολ). Ο κατασκευαστής είπε ότι τυχαίνει κάποιες φορές......και 5 μήνες μετά δεν μου το έχει αντικαταστήσει ακόμη.
Ομολογώ ενώ ότι ήμουν ενθουσιασμένος αρχικά με την απόδοση και πρακτικότητα στην πορεία απογοητεύτηκα και ευτυχώς κατέληξα σε εναλλακτικά Greenland κουπιά με την μισή τιμή και απείρως καλύτερα τα οποία τα έχω καταχτυπήσει όπου μπορείτε να φανταστείτε (σε βράχια, σε σέρφ κτλ) χωρίς το παραμικρό.

Επίσης αυτό που με λύπησε ιδιαίτερα ήταν η όλη επικοινωνία με τον κατασκευαστή, απίστευτα χρονοβόρα και 5 μήνες μετά δεν έχει γίνει ακόμη αντικατάσταση. Απαράδεκτος. Με αφορμή τα παραπάνω φυσικά και σταμάτησα να εισάγω επιπλέον τα συγκεκριμένα.
Stelios
www.enjoy-crete.com
Outdoor activities in Crete
eshop: https://eshop.enjoy-crete.com
Reply


Bookmarks

Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)