Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Αγ.Μαρίνα-Αρσίδα
#1
Πρώτη απόδραση - απόπειρα και για τους δύο (τον υπογράφοντα και τον Gkok) επελέγη η διαδρομή της παραλίας Αγ. Μαρίνας Σαρωνικού μέχρι την νησίδα Αρσίδα το Σάββατο 14/9 με επιστροφή την Κυριακή. Μια απόσταση περίπου 6 ναυτικών μιλίων και 6 επιστροφή με διανυκτέρευση στο νησί.Κοντά στην ακτή λοιπόν για ευνοήτους λόγους με πρόβλεψη καιρού που δυστυχώς δεν επαληθεύθηκε.Τα kayak εντελώς διαφορετικής φιλοσοφίας (ο gkok με το ocean kayak duo  και ο υπογράφων με το Rainbow Oasis) αποτέλεσαν μεγάλη ευκαιρία για να διαπιστώσουμε τις μεγάλες διαφορές μεταξύ sit in και sit on top όσο βέβαια η απειρία μας επέτρεπε την δημιουργία άποψης.
Γνωρίζω ότι οι αποστάσεις που επιλέξαμε δημιουργούν έντονο μηδίαμα στους έμπειρους του κλάδου με σχόλια τύπου <θέλαν και διανυκτέυση τα πουλάκια μου για να ξεκουράσουν τα μπρατσάκια τους> αλλά αυτό μπορούσαμε αυτό κάναμε.
Σάββατο πρωί λοιπόν με αδιάφορο αεράκι έως δύο μποφώρ και απαλό κυματάκι επέτρεψαν μια υπέροχη προσέγγιση στην Αρσίδα με υποσχέσεις για ακόμα καλύτερη επιστροφή.Μπόλικη βόλτα με αλλαγή μεταξύ μας των σκαφών και πολλά συμπεράσματα που συντρόφεψαν τη ρακί με φεγγαράδα έξω απο τις σκηνές μέχρι τη μία τη νύχτα.
Η γαλήνη της όμορφης βόλτας άλλαξε ύφος στις 4 το πρωί όταν διαπιστώσαμε τα προτερήματα του υπέρβαρου Kayaker.O άνεμος που ήρθε βάλθηκε να παρασύρει τις σκηνές χωρίς να γνωρίζει ο άμοιρος τα κιλά που έκρυβαν μέσα τους.
Θύμωσε όμως που δεν τα κατάφερε και μας έστησε ένα τεσσαράκι γεμάτο κόντρα φούλ θαλλασωμένο για τον γυρισμό.
Με γεμάτα σκάφη και κόντρα ψηλό κοφτό κύμα ξεκινήσαμε την επίπονη συλλογή εμπειριών έχοντας το κύμα μια κόντρα, μία στη μάσκα και μια στο πλάι γεγονός που μας έκανε να τελειώσουμε τη βόλτα λίγο πιο νωρίς απο το σημείο που ξεκινήσαμε.
Το βασικό στοιχείο ασφάλειας ήταν η παρακολούθηση της πορείας μας απο το πολύ καλό livetrack24 τη συσκευή που απέκτησα πριν τη βόλτα και μπορούσαμε ανα πάσα στιγμή να δώσουμε σήμα ανάγκης στους δικούς μας ανθρώπους οι οποίοι μέσω ίντερνετ παρακολουθούσαν τη πορεία μας. Μπορείτε να δείτε την επιστροφή στο
www.livetrack.com/track/274128/2d
Ένα Σαββατοκύριακο με πολλή εμπειρία για εμάς που κάνουμε τα πρώτα μας βήματα και πολλά χρήσιμα συμπεράσματα:
1/ To kayak είναι πάθος και όπως λέει το ανέκδοτο κλαίμε που δεν το γνωρίσαμε πιο νέοι.
2/ Οκ έχετε δίκιο για το χάσμα μεταξύ των sit in και sit on αλλά και τα δύο είναι πολύ καλά για αντίθετους λόγους ειδικά όταν το ocean πλαγιοδρόμησε με το v-sail πανί ήταν μαγεία.
3/ Οκ Γιώργο Ορμάνογλου δεν ξέρουμε να κάνουμε κουπί έχεις απόλυτο δίκιο.
4/ Το rolling χρειάζεται σαν αίσθηση ασφάλειας για να τολμάς να βάζεις φούστα και να μην γεμίζεις νερά απο τα κύματα που σκάνε μπροστά σου
5/Το Rainbow Oasis  είναι ασφαλές στις συνθήκες Σαρωνικού πάνω απο τα 3 μποφώρ.
6/Το livetrack24 είναι πολύ καλό και με τους ανθρώπους που μίλησα για να το παραγγείλω ενδιαφέρθηκαν για το kayak και μου είπαν ότι αν μαζευτούν κάποιοι kayakers θα μας δημιουργήσουν και χώρο στο server για να έχουμε αρχείο πλεύσεων.
7/ Kayak και τα μυαλά στα κάγκελα

Γιάννης 
Reply


Bookmarks

Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)