Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Πρόταση διαρθρωτική αλλαγής της φυσιογνωμίας του φόρουμ.
#21
(09-16-2013, 06:47 PM)Random link Wrote: Παραθέτω το λινκ γνωστού αυστραλεζικου φόρουμ για Καγιακ. Αυτοί δν ειναι αμερικανακια Γιώργο, έχουν μεγάλη παιδεία στο χώρο της κωπηλασίας. Διάβασε τα section και ίσως πεισθεις. Προς ενημέρωση σου στο φόρουμ γράφουν επώνυμα έμποροι, αθλητές διεθνούς κύρους βλ. Chalupsky και δν νοιάζονται να εκθειάζουν αρνητικά η θετικά τα προϊόντα της αγοράς. Ειλικρινα το seakayakforum.com εχει διεθνή απήχηση και παρα πολλές εταιρείες το συμβουλεύονται ακόμα και ο Alled της tide race kayaks ζητωντας επιμονα τεστ για τα προιοντα τους απο μελη του φορουμ. Οι Αυστραλοί οι οποίοι διακρίνονται παγκοσμίως για τις πρωτιές τους στα παγκόσμια πρωταθλήματα στο χώρο κωπηλασίας χρησιμοποιούν τον ίδιο σκελετό φόρουμ με το το δικό μας ελληνικό φόρουμ. Μήπως πρέπει να αναθεωρήσεις λίγο Γιώργο και να δεις τα πράγματα σφαιρικά κρίνοντας πράγματα και καταστάσεις διαμορφωμένα στην σύγχρονη πραγματικότητα?
ΥΓ Προσωπικά γνωρίζω αρκετά παιδιά στο φόρουμ που έχουν βοηθηθεί στις αγορές τους. Για να μην αντιλογουμε άλλο, ελπίζω οτι αν διαψεύσεις και τους Αυστραλούς δν εχει νόημα η συζήτηση μας και δν θα βγάλει κατι παρα πάνω αυτός ο διάλογος. Φιλικά παντα..-Smile

Το ότι η συζήτηση εξελίσσεται με φιλική ενδιάθεση δε νομίζω ότι χρειάζεται να τονίζεται,  ούτε καν έστω για αυτούς που δεν μας γνωρίζουν.

Δυσκολεύομαι να καταλάβω πώς εσύ διακρίνεις,  αν η ενασχόληση οποιουδήποτε τρίτου είναι από σεβασμό στο κύρος του ή αναζήτηση των δυνατοτήτων δικής του ανάμειξης στο παιχνίδι – εγώ δεν θα είχα τρόπο.

Μια και αναφέρεσαι όμως στην ταιντρέις  θα σημειώσω  -παραβαίνοντας κατ’  απόλυτη εξαίρεση τον κανόνα που εισηγούμαι μόνος μου-  το εξής συγκεκριμένο.

Το περιοδικό σικαγιάκερ,  στο τέστ του κατακαίνουργιου τότε εξκέιπ περιέλαβε,  από τον εισαγωγικό ακόμα πρόλογο  με τα μεγάλα γράμματα,  αυτήν την  ομολογουμένως έξυπνη ατάκα. 

[i]«Εξκέιπ και εξπλορ μοιράζονται ένα κοινό γνώρισμα,  το ένα είναι πιο γρήγορο από το άλλο»
[/i]
Ελπίζω να έρθουν πολλά ταιντρέις στην ελλάδα και να έχουμε την ευκαιρία να τα δοκιμάσουμε οι ίδιοι ή να τα δούμε με τα μάτια μας να πλέουν μαζί...
Αν δεν διαπιστώσουμε τότε το παραπάνω ευφυολόγημα να διαψεύδεται παταγωδώς και να αποδείχνεται ένα ανίερο συνομωτικό τέχνασμα για να σπρωχτεί εμπορικά το νέο προϊόν,  εμένα να με φτύνετε πατόκορφα μέχρι πνηγμού.

Με την ευκαιρία πάντως της σύγκρισης με ξένο φόρουμ έχω να επισημάνω,  ότι είναι ιδιαίτερα αξιέπαινο δείγμα γραφής για τον διαχειριστή του δικού μας ιστοτόπου,  να παρακολουθεί υπομονετικά να εξελίσσεται για τρίτη μέρα μία τόσο καυτή συζήτηση στην αυλή του που απειλέι ακόμα και να πυρπολύσει ίσως στο τέλος το δημιούργημά του,  κρατώντας ο ίδιος στάση σεμνής αποχής -  δεν είναι συνηθισμένο πράγμα !


#22
Για μένα αυτό που διακρίνει τον Έλληνα από τον Billy είναι η ορθότητα της σκέψης...Και αυτή η σκέψη ζυμώνεται και δημιουργήται από ένα περιβάλλον που παρέχει κάθε λογής εύνασμα, και θετικό και αρνητικό...καλόβουλο και μή...ακριβώς σαν κι αυτό το φόρουμ....Ακούς και κρίνεις..μαθαίνεις...σκέφτεσαι...
Πάντα ψηλά μένει η κορφή άν 'ειν και χιονισμένη,
Τόν βράχο δέρνει η θάλασσα μα πάντα βράχος μένει..
#23
(09-16-2013, 07:02 PM)giorgos ormanoglou link Wrote: Δεν πρότεινα περιοχή επαγγελματιών,  πρότεινα περιοχή που αναφέρονται εμπορικά  σήματα. 

Η λογική της συνύπαρξης με τους επαγγελματίες που προβάλλουν το εμπόρευμά τους είναι ότι τα γραφόμενα σου επηρεάζουν την εμπορική του επιτυχία,  για κάθε τι που γράφεις,  θετικό ή αρνητικό,  σε κάποιους επαγγελματίες προσθέτεις πόντους αφαιρώντας τους έμμεσα από τους ανταγωνιστές τους και από κάποιους αφραιρείς προσθέτωντας τους σε άλλους,  η παρέμβασή σου εξισώνεται πρακτικά με διαφήμιση ή δυσφήμιση.
Το ότι εσύ είσαι  -και φυσικά είσαι-  απλός χρήστης και αξιολογητής βασισμένος αποκλειστικά και μόνον στην  εμπειρογνωμοσύνη του,  το κάνεις από αγάπη και αισθήματα αλληλεγγύης προς τους συντρόφους σου και εμφορείσαι από ιδεαλιστικά κίνητρα,  Δ Ε Ν  ανατρέπει αυτή την πραγματικότητα όσο και να την αψηφάς ή την παραβλέπεις -  εκεί είναι το δράμα του ζητήματος.


Φίλε Γιώργο θέλεις να είσαι ακριβοδίκαιος όταν εκφράζεις την γνώμη σου αλλά δεν αντέχεις να δυσαρεστήσεις ανθρώπους . Αυτό δείχνει την ευαισθησία σου και είναι σπάνιο σε μια εποχή όπου πολλοί πετάνε αβίαστα τις  απαίδευτες σκέψεις τους στα διάφορα  “φόρα”.
Όποιος δραστηριοποιείται επαγγελματικά σε έναν χώρο πρέπει να δεχτεί και την κριτική . Και όταν μας δουλεύουν οι επαγγελματίες πρέπει να αντιδράσουμε.
Τα καγιάκ είναι επώνυμα προϊόντα .
#24
Γιώργο αν ακολουθήσουμε τη λογική που λες θα πρέπει όλοι να βγάζουν το εγχειρίδιο χρήσης πριν γράψουν ένα μήνυμα....

Σου απαντώ με παράθεση στις απόψεις σου.

Quote:Δεν γίνεται άλλο όμως,  κάθε φορά που θέλω να παρέμβω κάπου γιατί η ελεύθερη βούλησή μου το υποδεικνύει και δεν κάνει πίσω,  να απαριθμώ ποιους από τους φίλους μου επαγγελματίες θα κακοκαρδίσω και ποιους  θα αβαντάρω  -  σας δηλώνω απερίφραστα και δια μιας ότι είμαι νέτος – σκέτος χομπίστας,  εξίσου φίλος σαν σύντροφος και αδέσμευτος πελάτης  θέλω να είμαι ολονών σας,  στο επαγγελματικό σκέλος αρνούμαι κάθε καταναγκαστική δημόσια ανάμειξη..

Ότι πρόβλημα έχεις γράψε το αφού έχεις και αποδείξεις αν κατηγορείς κάποιον. Όποιος δεν κρύβει κάτι ή δεν κάνει αλχημείες δεν έχει να φοβηθεί.

Quote:Πρότασή μου είναι η πλήρης περιχαράκωση και στεγάνωση του «ελεύθερου» από το «επαγγελματικό»  πεδίο – ο διαχωρισμός που ισχύει σήμερα αποδείχνεται ανεπαρκής.

Όπως ανέφεραν και άλλοι πριν από εμένα η δομή είναι ίδια με διεθνή φόρουμ με χιλιάδες μέλη και χρόνια ύπαρξης. Μόνο εσύ φαίνεται να είσαι δυσαρεστημένος τόσο τραγικά από τη δομή.

Quote:Αυτό που δεν θέλω εγώ είναι μέσα από την παροχή ελεύθερου βήματος,  να  πειθαναγκαζομαι τεχνιέντως σε δημοσιοποιημένη άποψη για εμπορικό προϊόν  -γιατί νιώθω ότι χρησιμοποιούμαι-  ούτε όμως η σιωπή μου να ερμηνεύεται σαν αγνωμοσύνη.

Γιώργο δώσε μας και παράδειγμα με το σύνδεσμο που αναφέρεσαι γιατί μόνο από λόγια δεν θα βγάλουμε άκρη και απλά θα βαρεθούνε να διαβάζουν όσοι διαβάζουν το θέμα.

Quote:Κι εγώ σας στοιχηματίζω ευχαρίστως και με όσο τσουχτερό αντίτιμο θέλετε,  ότι αν ξαμοληθώ να βγάλω στην ή στα φόρα την αληθινή άποψη που κρατάω μέσα μου για ορισμένες μάρκες ή μοντέλα προϊόντων ή παροχή υπηρεσιών του χώρου,  μπορώ να πετύχω να μην διακινηθεί για 10 χρόνια ούτε το σάλιο τους στην επικράτεια,  κι ας δεχόμουνα όσο αντίλογο θέλατε.

Η αισιοδοξία σου είναι εντυπωσιακή και με έχει φάει η περιέργεια να ακούσω αυτά που έχεις να βγάλεις στη φορά. Αν όχι τότε θα πρέπει να ανακαλέσεις αυτά που γράφεις γιατί δεν είναι ωραίο να κατηγορείς γενικά τους πάντες. Μίλα συγκεκριμένα αναλαμβάνοντας φυσικά το βάρος της απόδειξης.

Quote:Δεν θυμάμαι όμως ούτε μία περίπτωση μέχρι τώρα,  που οι δημόσιοι διάλογοι να καταστάλαξαν κάποιον στην επιλογή συγκεκριμένου προϊόντος και να γύρισε να μας το ανακοινώσει,  συνοδεύοντας με τις δημόσιες ευχαριστίες του. 

Κάνεις λάθος, υπάρχουν πολλά μέλη που δεν γράφουν αλλά βοηθήθηκαν να αγοράσουν το όσο πιο σωστό σκάφος και είναι πολύ ευχαριστημένοι. Το ότι δεν γράφουν δεν σημαίνει κάτι.

Quote:Με την ευκαιρία πάντως της σύγκρισης με ξένο φόρουμ έχω να επισημάνω,  ότι είναι ιδιαίτερα αξιέπαινο δείγμα γραφής για τον διαχειριστή του δικού μας ιστοτόπου,  να παρακολουθεί υπομονετικά να εξελίσσεται για τρίτη μέρα μία τόσο καυτή συζήτηση στην αυλή του που απειλέι ακόμα και να πυρπολύσει ίσως στο τέλος το δημιούργημά του,  κρατώντας ο ίδιος στάση σεμνής αποχής -  δεν είναι συνηθισμένο πράγμα !

Το φόρουμ είναι τεχνικά μόνο δημιούργημα μου. Πρακτικά ανήκει στα μέλη και όχι σε μένα. Μέχρι τώρα δεν απάντησα γιατί δεν έβρισκα ενδιαφέρον το θέμα, το αντίθετο μάλιστα, βαρετό και ανούσιο.

Quote:Αν δε βρεθεί  ικανοποιητική λύση σε αυτό το αληθινά ψυχοφθόρο ζήτημα -αυτή που προτείνω ή μακάρι άλλη αποτελεσματικότερη-  εγώ θα σταματήσω εντελώς τις εμφανίσεις και θα αναζητήσω διαδικτυακούς χώρους έκφρασης που ταιριάζουν καλλίτερα  και περιθάλπουν διαρθρωτικά με περισσότερο σεβασμό αυτή τη νοοτροπία μου,  εύστοχη ή άστοχη αδιάφορο

Αν η δομή και οι απλοί κανόνες του φόρουμ δεν σου αρέσουν θυμήσου ότι κανένας δεν σε ανάγκασε να γίνεις μέλος. Δεν βλέπω και κανέναν να συμφωνεί με αυτά που γράφεις.


Εγώ να ξεκαθαρίσω τη θέση μου μιας και περιλαμβάνομαι στους "επαγγελματίες" για να μην δοθεί η λάθος εντύπωση στους φίλους του φόρουμ γιατί από αυτά που γράφεις είναι εύκολο να βγουν λάθος συμπεράσματα. Όσοι με ξέρουν προσωπικά δεν με ανησυχεί γιατί γνωρίζουν τι άνθρωπος είμαι.

Τον τελευταίο ενάμιση χρόνο είμαι 4 με 6 φορές την εβδομάδα στη θάλασσα από 4 έως 10 ώρες. Αυτό το γράφω για να αναφέρω ότι ότι γράφω στο φόρουμ πχ στις αξιολογήσεις, το δοκιμάζω πριν και δεν το γράφω από τον καναπέ με μια βόλτα το ΣΚ, και αυτή αν γίνει ή με λάδι θάλασσα μόνο. Επίσης έχω ένα πολύ μεγάλο δείγμα (feedback) από τις εντυπώσεις των πελατών μου (τους τουρίστες που κάνουν εκδρομές) που χρησιμοποιούν τον σχετικό εξοπλισμό με πολύ διαφορετικό επίπεδο εμπειρίας. Από τον Απρίλιο έχω κάνει κοντά στα 2000χλμ με πελάτες. Αυτό είναι κάτι που ένας ιδιώτης ποτέ δεν μπορεί να το αποκτήσει (σαν γνώση) γιατί απλά δεν έχει τη δυνατότητα χρονικά να κάνει τόσο κουπί και να δει τόσο διαφορετικούς κωπηλάτες. Τώρα το που γράφουν έχουμε την σχετική κατηγορία. Δεν χρειάζεται να αλλάξουμε ένα κάρο πράγματα, να γίνει πολύπλοκο το φόρουμ για να παίζουμε με τις λέξεις.

Τώρα σχετικά με το εμπορικό κομμάτι. Δεν προσέγγισα τις εταιρίες που θα είχα μεγάλο κέρδος αλλά αυτές που δοκίμασα στην πάροδο του χρόνου και έμεινα ευχαριστημένος με την ποιότητα και αυτό που θέλω να προωθήσω. Το ότι γράφω αξιολογήσεις για τα σκάφη που έχω ε τι να κάνω, αν μου στείλουν Tiderace ή ότι δεν έχω για δοκιμή ευχαρίστως να γράψω τη γνώμη μου. ΔΕΝ φέρνω σκάφη που δεν μου αρέσουν εκτός και αν το θέλει ο πελάτης, ενώ δεν προτείνω ποτέ κάτι επειδή θέλω να το πουλήσω.

Και μην ξεχνάτε κάτι σημαντικό, είμαι ο μόνος που δίνω δοκιμή 10+ σκάφη και ένα κάρο κουπιά ακολουθώντας την εμπορική λογική της Αγγλίας. Τώρα αν προτιμάς την Ελληνική γύρνα πίσω στην Νεάντερταλ εποχή όπου μαντεύαμε τι σκάφος μας κάνει, ποιο κουπί είναι καλό, διαβάζαμε και καταλήγαμε με λάθος επιλογές....Έτσι την πάτησα και εγώ στο παρελθόν.

Η γνώμη που έχεις για τους εμπόρους Γιώργο δεν ξέρω αν περιλαμβάνει και μένα μέσα αλλά αν ναι τότε δεν έχεις την παραμικρή ιδέα για τον τρόπο δουλειάς μου.

Ο χρόνος και το χρήμα που έχω δώσει επειδή γουστάρω το καγιάκ δεν πρόκειται να αποσβεστεί ούτε σε 10 χρόνια από την ανύπαρκτη Ελληνική κοινότητα οπότε το όφελος μου οικονομικά από το φόρουμ είναι αστείο. Ο κύριος λόγος ύπαρξης είναι να αλλάζουμε απόψεις και να κωπηλατούμε όποτε είναι εφικτό με ανθρώπους που προ φόρουμ δεν γνωρίζαμε.

Την καλημέρα μου.
Stelios
www.enjoy-crete.com
Outdoor activities in Crete
eshop: https://eshop.enjoy-crete.com
#25
Συμφωνώ απόλυτα με τον Στέλιο σε ολα τα επιχειρήματα.
Χωρις να θέλω να εκθειάσω κανέναν πρέπει να ομολογήσω
Οτι ο Στέλιος ειναι ο μοναδικός στην Ελλάδα που :
Έφτιαξε φόρουμ, δημοσιοποίησε λίστα των προϊόντων του με τιμές !!!
Επίσης διαθέτει ολα τα σκάφη και τον εξοπλισμό του δωρεάν για δοκιμή!!!
Εγω προσωπικά είμαι ευχαριστημένος με το φόρουμ και μακάρι
έστω και αν φανώ υπερβολικός να γίνουμε Αυστραλοί στη νοοτροπία
Και να λιωνουμε τα κουπιά στο νερό-Smile
[Image: 179489_160502843996924_143225812391294_2...4975_n.jpg]
Leave it to Random to needlessly complicated things
#26
Απόλυτα σύμφωνος με τον Στέλιο που πρώτα κάνει το κέφι του και μετά κοιτάζει το οικονομικό όφελος.Θα ψήφιζα (?) υπέρ του να αφήσουμε το φόρουμ ως έχει χωρίς άσκοπες πολυπλοκότητες στο λόγο που μάλλον δυσκολεύουν παρά βοηθούν τον αρχάριο κωπηλάτη.
#27
(09-17-2013, 01:11 PM)SAILORNIKOLAS link Wrote: Απόλυτα σύμφωνος με τον Στέλιο που πρώτα κάνει το κέφι του και μετά κοιτάζει το οικονομικό όφελος.Θα ψήφιζα (?) υπέρ του να αφήσουμε το φόρουμ ως έχει χωρίς άσκοπες πολυπλοκότητες στο λόγο που μάλλον δυσκολεύουν παρά βοηθούν τον αρχάριο κωπηλάτη.

Ναι και εγω συμφωνώ Νίκο -Smile
[Image: 179489_160502843996924_143225812391294_2...4975_n.jpg]
Leave it to Random to needlessly complicated things
#28
Με την κατακλείδα του Στέλιου και τον απόηχο των άλλων φίλων είναι νομίζω και ο ίδιος ώρα η συζήτηση να πάρει ένα τέλος.

Ξέρετε  -φίλοι μου-  η απαίσια αίσθηση του ηττημένου με βαραίνει σήμερα ασύλληπτα περισσότερο από όσο έχετε να φαντάζεστε. 
Γιατί θα ήταν αληθινά δύσκολο να υποψιαστείτε χωρίς τη δική μου ομολογία,  ότι αυτή δεν ήταν στην πραγματικότητα μάχη στα εντός και επί τα αυτά του φόρουμ μας – θα ήταν αληθινά αστεία τέτοια πράγματα. 
Ήταν δοκιμή της πιθανότητας αντίστασης σε μία ευρύτερη  αντιληπτή σε μένα,  μόνο λόγω ηλικίας και βίωσης πολλών διαδοχικών ανατροπών στην κοινωνική ζωή,  δυσδιάκριτη ακόμα απειλή.

Ο ίδιος ο Στέλιος αναγνωρίζει εξομολογητικά,  ότι απλά αντιγράφει το καθιερωμένο μοντέλο και παρά τη διάθεση αμέτρητου χρόνου,  κόπου και χρήματος,  δεν έχει να περιμένει παρά ελάχιστα ψίχουλα από την ανάμειξη του ιστόχωρου κοινωνικής δικτύωσης του οποίου ευτυχεί να είναι ο ιδρυτής,  με τις επαγγελματικές του δράσεις. 
Εγώ συμφωνώ απόλυτα και ήδη υπερθεμάτισα νωρίτερα με τα επιχειρήματά μου,  όσοι όμως σπεύδετε να στηρίξετε με ζήλο,  όχι την ύπαρξη τέτοιων ιστότοπων καθαυτών αλλά ακριβώς την ανεπιφύλαχτη ανάμειξη με εμπορικές δράσεις,  αναρωτηθήκατε καθόλου ποιος τρίτος  -επιτέλους-  καρπούται τότε το υπόλοιπο καρβέλι ;;; 

Αλλά περισσότερα γι’  αυτά τα τελευταία ελπίζω να αξιωθώ κάποτε σε άλλους προμαχώνες.
Να είμαστε πάντα όλοι καλά και να συναντόμαστε συχνά στους γιαλούς και στις στεριές,  πάνω στο πρακτέο δε μου μένει παρά να δείξω τώρα με σθένος,  συνέπεια στις δεσμεύσεις μου…   


Bookmarks

Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)