Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
8 στα 10 με συρτή
#11
Παλαμίδα και τονάκι ή λακέρδα είναι το ίδιο ψάρι. Απλά όταν η παλαμίδα υπερβεί το 1 κιλό γίνεται λακέρδα. Πρίν το ψήσεις το αποκεφαλίζεις και το κρεμάς για να φύγει το αίμα , διαφορετικά το ψάρι είναι βαρύ στην πέψη. https://www.google.gr/search?q=still+lif...38&bih=554
Πάντα ψηλά μένει η κορφή άν 'ειν και χιονισμένη,
Τόν βράχο δέρνει η θάλασσα μα πάντα βράχος μένει..
Reply
#12
Μάνο δεν το ήξερα αυτό, πάντως δεν μου έκατσε στο στομάχι  ;D
Την επόμενη φορά θα σε πάρω τηλέφωνο αν βγάλω κάτι διαφορετικό!
Stelios
www.enjoy-crete.com
Outdoor activities in Crete
eshop: https://eshop.enjoy-crete.com
Reply
#13
Για το αιμα στα τονοειδη ξερω οτι αν δεν φυγει την ωρα που το πιάσεις, πηζει, γινεται μαυρο και δε φευγει μετα. Αρα το αποκεφαλιζεις ή το κοβεις κάτω απο τα βραγχια αμεσως. Για να μην βασανιστει όμως το καημένο, μπορεις να του κανεις πρωτα ευθανασια με το μαχαιρι στην κοιλοτητα που βρισκεται λιγο πανω απο τα ματια, εκει είναι ο εγκέφαλος του. Μάλιστα λέγεται οτι τα ψάρια ειναι πιο νοστιμα έτσι, γιατι  με τον αργο θάνατο λογω ασφυξιας, βγάζει τοξινες ο οργανισμος τους. 

Αυτα.
Reply
#14
αν ψαρεύω στα 200-500 μέτρα από την ακτή(μην πιάσουμε και κανέναν άνθρωπο)υπάρχει  πιθανότητα να πιάσω τιποτα???

2.αν πιάσω που το βάζω???έχω seastar x και έχει μόνο έναν αποθηκευτικό στεγανό..αν μπει νερό εκεί δεν στεγνώνει με τίποτα..(δεν το χωράει κιόλας.έχει  μέγεθος  2 μπουνιές και κάτι..(θα το πάρω αγκαλιά μου φαίνεται ή θα γυρίσω μαζί με αυτο στο νερό) :o
ΚΑΓΙΑΚ ,ΣΚΙ ,ΘΑΛΑΣΣΑ ΚΑΙ ΒΟΥΝΑ.

ΤΑ ΠΑΝΤΑ......
Reply
#15
Οσα έχω πιασει ηταν στα 50-200m. Για πιό μέσα απο 500m θα πρέπει να ξέρεις που θα πας, σε πάγκους κλπ ή να είσαι τυχερός και να πέσεις σε κοπάδι ή σε κάποιο κυνηγόψαρο.

Μπορεις να τα βαλεις σε μια σακουλα που θα έχεις δεμενη στα κοδρόνια που έχει μπρσοτα το καγιακ σου.

Πάντως, για τη συρτη αφρου, μεγάλο ρολο παιζει η ταχυτητα. Για το καγιακ που έχεις θα έλεγα να πηγαινεις για μελανουρια και πετροψαρα σε ορμους και κοντα σε βραχους στην ακτη. Αυτα δεν θέλουν μεγάλες ταχυτητες. Πιο μέσα απο 200m δυσκολα να χτυπησει κάτι αλλά ποτέ δεν ξέρεις  8)
Reply
#16
Έρχεται ένας φίλος σε ένα πολυήμερο ταξίδι στη νότια Κρήτη. Μπαίνουμε στα καγιάκ και του φτιάχνω τη συρτή ενώ έχω ρίξει και τη δική μου.

Κάνει 2 κουπιές (κυριολεκτικά) και μου λέει ότι σφήνωσε γιατί είναι ρηχά. Πάω κοντά να δω και έχει πιάσει ένα μπαρπούνι! Το βγάζουμε πάνω, δέχεται τα συγχαρητήρια, πάω να φύγω και επειδή είμαι σε ρηχά μου κόβεται η πετονιά και χάνω το αγαπημένο μου ψαράκι (ήταν για βάθος 4.5μ) το οποίο είχα πληρώσει και 18 λίρες....

Με βαριά καρδιά συνεχίζουμε και μετά από κανένα μισάωρο/μια ώρα να και το επόμενο. Ένας πολύ μεγάλος λούτσος. Μια πιατέλα έπιασε όταν μας τον μαγείρεψαν.

[smg id=1373 align=center width=800]

Προς ενημέρωση τα νερά ήταν πάνω από 400μ βάθος εκεί που το πιάσαμε. Έτσι τουλάχιστον δείχνουν οι ναυτικοί χάρτες του GPS ενώ ήταν πρωινή ώρα.
Stelios
www.enjoy-crete.com
Outdoor activities in Crete
eshop: https://eshop.enjoy-crete.com
Reply


Bookmarks

Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)