Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Minicell foam
#11
Τα κομμάτια που χρησιμοποίησα για τα γόνατα είνα μασίφ, στα οποία έχω κολλήσει velcro στα ίδια και στο εσωτερικό του deck. Βέβαια δεν βγάζω συνεχόμενα ρολλ όπως εσύ άλλα δεν με απασχόλησαν έως τώρα, εκτός μίας φοράς που είχε χαλαρώσει το αριστερό. Να επισημάνω ότι τα velcro είναι κομμάτια από παλμικό τριβείο με πολύ δυνατό κράτημα.
Reply
#12
Θανάσση μπορείς να βάλεις μια φώτο σε μεγάλη ανάλυση από το cockpit σου;
Stelios
www.enjoy-crete.com
Outdoor activities in Crete
eshop: https://eshop.enjoy-crete.com
Reply
#13
Εεε...μμμ... όχι, δεν μπορώ γιατί, για την ώρα δεν υπάρχει cockpit. Έχω ξυλώσει το εμπρός μέρος του deck για να το κάνω λίγο πιο ευρύχωρο. Πές όμως τί χρειάζεσαι μήπως όμως μπορώ να βοηθήσω με άλλο τρόπο.
Reply
#14
Αθήνα γύρω από την οδό Αθηνάς, μοναστηράκι και Ψυρρή.

Υπάρχει κάτι που να κάνει σε αυτή την εταιρεία;
http://www.stemplast.gr/7CE48649.el.aspx

http://www.stemplast.gr/root.el.aspx

Για τις κατάλληλες κόλες υπάρχουν διάφορες προτάσεις όπως διάβασα σε παρόμοιο θέμα. Την πιο κατάλληλη κόλα θα υποδείξει αυτός που πουλάει τα φύλλα του πολυαιθυλένιου, σαν πιο ειδικός.


Reply
#15
Θα πρέπει να τα δοκιμάσει κάποιος. Το πρόβλημα όταν δεν είναι καλής ποιότητας το foam είναι ότι δεν μπορείς να του δώσεις σχήμα εύκολα και σου βγάζει την πίστη. Σε κάποια δε είναι σχεδόν αδύνατο να δώσεις σωστή μορφοποίηση.
Stelios
www.enjoy-crete.com
Outdoor activities in Crete
eshop: https://eshop.enjoy-crete.com
Reply
#16
(01-18-2013, 01:57 PM)stevv link Wrote: Αθήνα γύρω από την οδό Αθηνάς, μοναστηράκι και Ψυρρή.

Υπάρχει κάτι που να κάνει σε αυτή την εταιρεία;
http://www.stemplast.gr/7CE48649.el.aspx

http://www.stemplast.gr/root.el.aspx

Για τις κατάλληλες κόλες υπάρχουν διάφορες προτάσεις όπως διάβασα σε παρόμοιο θέμα. Την πιο κατάλληλη κόλα θα υποδείξει αυτός που πουλάει τα φύλλα του πολυαιθυλένιου, σαν πιο ειδικός.

Αυτό φίλε μου είναι πολυαιθυλένιο και μάλιστα σε φύλλα...καμία σχέση δλδ. Έχω πάρει αρκετά από τον Stemplast δεν έχει αυτό που ψάχνει ο Στέλιος. Μόνο ebay
Reply
#17
Στέλιο,  έχουμε καταλάβει όλοι στο φόρουμ ότι έχεις από χαρακτήρα ένα ανένδοτο πάθος με την ποιότητα,  ένα είδος ασυμβίβαστης  τελειομανίας.
Είναι πολύ ωραίο,  δες όμως μήπως σε κάποιες περιπτώσεις μπορείς να στρέφεσαι σε πιο προσιτές λύσεις,  χωρίς να σε χαλάει η αίσθηση ότι υποχωρείς σε φτηνιάρικους συμβιβασμούς.
Αυτό το φόρουμ είναι γεμάτο άτομα που αρέσκονται στις επινοήσεις και τις πατέντες –συμπεριλαμβάνω και τον εαυτό μου-  θα μπορούσε άνετα να είναι ένα φόρουμ ευρεσιτεχνών.  Δεν ξέρουμε πάντα τι ακριβώς θέλεις να πετυχαίνεις για να ρίχνουμε συγκεκριμένες ιδέες,  στην πατέντα άλλωστε κυριαρχεί πάντοτε η τακτική της δοκιμής και του λάθους.  Υποθέτουμε,  μόνο,  ότι η μόνιμη ανησυχία σου είναι να δοκιμάζεις παραλλαγές στο πιλοτήριο που θα πλουτίζουν την εμπειρία σου και θα σε εφοδιάζουν με νέα ιδιογνωσία,  είτε η έγνοια να προσαρμόζεις τα επαγγελματικά σου σκάφη για να δέχονται ποικίλους σωματότυπους.

Αφρώδες πολυαιθυλένιο σε χοντρά φύλλα και κύβους δεν εισάγεται στην ελλάδα,  γιατί δε βρίσκει  εφαρμογές στην οικοδομή ή τη βιομηχανία – είχα την τελεσίδικη επιβεβαίωση από ανθρώπους που ξέρουν.
Η τελευταία ιδέα που θα μου απέμενε για να σε βοηθήσει είναι μήπως ένα μέρος των κατασκευών σου μπορεί να γίνεται με εύχρηστα εναλλακτικά υλικά,  όπως η συνεκτική διογκωμένη πολυστερίνη,  που βρίσκεται φθηνή και άφθονη.  Υπάρχει σχετικά ένα εργαλείο,  που ίσως δεν έχεις υπόψη σου.  Είναι ένα ηλεκτρικά θερμαινόμενο μαχαίρι  (φαλτσέτα)  ειδικό για να κόβεται,  να σκαλίζεται και να φινίρεται η διογκωμένη πολυστερίνη  χωρίς να μένουν τα ακατέργαστα τελειώματα που αφήνει το πριόνι ή το σκαρπέλο  -  μέχρι και αγάλματα φτιάχνουν με αυτό.
Δεν το έχω δει να λειτουργεί στην πράξη,  είδα όμως τεχνουργήματα αληθινά εντυπωσιακά.  Αν ενδιαφέρεσαι,  μαζεύω περισσότερες πληροφορίες.

Reply
#18
Xωρίς να γνωρίζω για τί κατασκευή πρόκειται, έχοντας όμως κατά νού τις εφαρμογές του minicell στο καγιάκ, εκτιμώ ότι η διογκωμένη πολυεστερίνη δεν μπορεί να εφαρμοστεί, λόγω της ανελαστικότητας της(σπάζει). Μπορεί να χρησιμοποιηθεί όμως για τη δημιουργία καλουπιών ή φορμών για κατασκευές με υφάσματα(fiberglass, carbon...) αλλά ΜΟΝΟ με εποξικές ρητίνες ή πολυεστερικές εάν καλυφθεί η επιφάνεια της με μεβράνη. Σαφώς και σμιλεύεται έύκολα, όπως και το minicell.

Επίσης, "μαχαίρι" μπορείτε να κατασκευάσετε, το οποίο δεν είναι τόσο αναγκαίο για προσωπικές κατασκευές. Πρόκειται στην ουσία,  για μια ακάλυπτη αντίσταση.

Τα στρωματάκια γυμναστικής είναι μια λύση άμεση αλλά ακριβή, εάν πρόκειται για μαζικές εφαμογές.
Reply
#19
...Ίσως τελικά θα πρέπει να συμβιβαστούμε με  ότι διαθέτουμε στη "γκάμα" των υλικών μας και να προσπαθούμε να είμαστε ευρηματικοί. Οπως και να το δούμε, πάντα θα υπάρχει ένας περιορισμός, είτε οικονομικός είτε ....γεωγραφικός.
Reply
#20
Δεν είχα στο νου το άσπρο φελιζόλ που χρησιμοποιείται για αντικραδασμικό στις συσκευασίες,  αλλά τις πολύ πιο συνεκτικές πολυστερίνες,  σαν τα πράσινα ή μπλε φύλλα που μονώνουν τα μπετά στις οικοδομές.  Αυτές είναι πολύ ανθεκτικές,  αντέχουν πιστεύω άνετα όλες τις τάσεις που εμφανίζονται στο καγιάκ,  αρκεί να πατήσουν καλά.
Μπορεί κανείς να δίνει σώμα στις κατασκευές του με αυτές και όπου χρειάζεται να κολλάει μινισελ μικρού πάχους στην επιφάνεια.
Όσο για το μαχαίρι,  τα κομψοτεχνήματα που είδα μαρτυρούν ότι πρέπει να έχει θερμοστάτη  στα χρειαζούμενα πλαίσια θερμοκρασίας,  αλλά δεν παίρνω όρκο…
Reply


Bookmarks

Forum Jump:


Users browsing this thread: 2 Guest(s)