Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Πανί σε καγιάκ
#11
Πολύ καλό και δουλεύει  Wink 
Τα καλάμια fiberglass είναι απο σκηνή ή απο κάτι άλλο ??
Απο ότι είδα στο βίντεό σου το στήριξες πάνω σε σωλήνα με κάποια άρθρωση
και μετά με ιμάντες πάνω στο σκάφος ?? 
Reply
#12
φίλε Dan τα καλάμια είναι από καλάμι ψαρέματος τηλεσκοπικό ( 4 κομμάτια- 4 μέτρα) και αφαιρείς τα δύο της κορφής. Το καγιάκ μου είναι 3,8μ και υπολόγησα ότι το πανί πρέπει να είναι περίπου το μισό του μήκους του σκάφους. Στο τελείωμα του καλαμιού χρησιμοποίησα αρθρώσεις από τέντα βάρκας με  διάμετρο φ18 και ένα κομμάτι αλουμίνιο εσωτερικά του καλαμιού για έξτρα δύναμη. Η άρθρωση "πατάει" πάνω σε σωλήνα pvc από το εσωτερικό της οποίας περνά ο μεγάλος αλουμινένιος σωλήνας που βλέπεις έτσι ώστε να μπορεί να περιστρέφεται ελεύθερα και γιατί βέβαια στα σιτ ον τοπ δεν έχει flat deck. Αν έχεις σιτ ιν καγιάκ μπορείς να δέσεις τις αρθρώσεις πάνω σε ελαστικό ή υμάντα και να το προσαρμώσεις στο σκάφος σου... Βασικά το ένα καλάμι λειτουργεί σαν ιστίο ενώ το  άλλο γέρνει προς αυτό και πρέπει να βρείς ένα τρόπο να σταματάς το "ιστίο" όρθοιο στις 90 μοίρες...
Πάντα ψηλά μένει η κορφή άν 'ειν και χιονισμένη,
Τόν βράχο δέρνει η θάλασσα μα πάντα βράχος μένει..
Reply
#13
Ευχαριστώ για τις πληροφορίες  Wink 
Reply
#14
Σήμερα η μέρα τα είχε όλα για μένα...κυματάκι για ζόρικο κουπί, αέρα 4 μποφώρ για επιστροφή με το πανί και surfing στην έξοδο!!!
Πάντα ψηλά μένει η κορφή άν 'ειν και χιονισμένη,
Τόν βράχο δέρνει η θάλασσα μα πάντα βράχος μένει..
Reply
#15
Εγώ guys πριν λίγες μέρες παρέλαβα το 1.4m^2 πανί της Kayaksailor και πήρα και σαν xtra την genoa που δίνει. Η αλήθεια είναι ότι κοστίζει πάρα πολύ με μεταφορικά τελωνία κτλ αλλά πραγματικά είναι το μόνο σύστημα απ'όσα βρήκα που αξίζει. Είχα δει και το pacific sail αλλά για αυτό που προσφέρει είναι λίγο απάτη αν και είναι πολύ απλό και ωραίο σύστημα. Το θέμα είναι ότι αρκετα εύκολα το φτιάχνεις και μόνος σου όπως έχετε κάνει κάποιοι εδώ μέσα.
Με βασικές γνώσεις ιστιοπλοίας πάντως πραγματικά αξίζει το kayaksailor γιατί μπορείς να πας με όλες τις πλεύσεις και κυρίως όρτσα. Και το πρόβλημα με το kayak είναι πάντα τα όρτσα. Στα πρύμα κάτι βρίσκεις να βάλεις για πανί: μια μπλούζα, κανά καπέλο, κανά σόβρακο, οτιδήποτε... τι να το κάνεις το πανί εκεί?

Προς το παρόν το έχω τεστάρει με χαμηλούς ανέμους: <13knots. Για πιο hardcore καταστάσεις περιμένω τον καιρό να χαλάσει... Θα ενημερώσω αν σας ενδιαφέρει και με φωτογραφικό υλικό ή video...
Το παν είναι να σηκώνεις τον κώλο σου απο τον καναπέ...!!!
Reply
#16
(04-01-2012, 08:31 PM)Serpentilas link Wrote: Προς το παρόν το έχω τεστάρει με χαμηλούς ανέμους: <13knots. Για πιο hardcore καταστάσεις περιμένω τον καιρό να χαλάσει... Θα ενημερώσω αν σας ενδιαφέρει και με φωτογραφικό υλικό ή video...

Εμένα με ενδιαφέρει .... Wink
Reply
#17
Όλους του ενδιαφέρει, δώστε τροφή στο λαό  Big Grin
Πάντως με το πανί το έχω σκεφτεί πολύ με το tandem. Πρέπει να είναι πολύ κυριλέ, θα το ρυθμίζει ο εμπρός και ο πίσω απλά πηδάλιο και κουπί.
Stelios
www.enjoy-crete.com
Outdoor activities in Crete
eshop: https://eshop.enjoy-crete.com
Reply
#18
(04-02-2012, 08:30 PM)stelios link Wrote: Όλους του ενδιαφέρει, δώστε τροφή στο λαό  Big Grin
Πάντως με το πανί το έχω σκεφτεί πολύ με το tandem. Πρέπει να είναι πολύ κυριλέ, θα το ρυθμίζει ο εμπρός και ο πίσω απλά πηδάλιο και κουπί.

Με το Pacific Αction δεν χρειάζεται ιδιαίτερες παρεμβάσεις αν δέν αλλάζεις πορέια όλη την ώρα και μπορέι να κωπηλατέι και ο  μπροστά στο τάντεμ. Το σήκωμα-κατέβασμα έιναι πολύ εύκολο και μπορέις να το κάνεις γρήγορα όταν έχεις ούριο άνεμο. Άλλα συστήματα πανιών που προσφέρουν και όρτσα είναι πιό πολύπλοκα και χρειάζονται χειρισμό σαν ιστιοφόρο... εκεί το κουπί μόνο επικουρικά το χρησιμοποιείς, καθώς έχεις πλέον μπέι σε νοοτροπία ιστιοφόρου. Σε συστήματα με καρίνες προτείνω και πλωτήρες σταθεροποίησης ( amas).
Reply
#19
Φίλε νομίζω ότι έκανες καλή επιλογή με το kayaksailor και μόλις το βάλεις σε κανονική χρήση περιμένουμε περισσότερες πληροφορίες...Τώρα για την πλεύση όρτσα θα έλεγα ότι με ένα πανί 1,4μ μπορείς να το πετύχεις αλλά θα είναι πολύ αργό. Περιμένουμε περισσότερα.. άντε και καλές θάλασσες!!
Πάντα ψηλά μένει η κορφή άν 'ειν και χιονισμένη,
Τόν βράχο δέρνει η θάλασσα μα πάντα βράχος μένει..
Reply
#20
(04-04-2012, 05:51 AM)vitamin sea link Wrote: ...Τώρα για την πλεύση όρτσα θα έλεγα ότι με ένα πανί 1,4μ μπορείς να το πετύχεις αλλά θα είναι πολύ αργό. Περιμένουμε περισσότερα.. άντε και καλές θάλασσες!!

Πρέπει να ξέρουμε ότι το καγιάκ με τα πανιά ΔΕΝ θα γίνει ισοδύναμο με ένα ειδικά κατασκευασμένο ελαφρύ ιστιοφόρο. Θα υπάρχουν πάντα ιδιαιτερότητες στην πλέυση, που εμένα προσωπικα δέν με ενοχλούν καθόλου,  δεδομένου ότι έχω ένα σκάφος που μπορέι να πηγαίνει και με άνεμο και χωρις άνεμο πολύ αποτελεσματικα κια ευχάριστα.
Δέν έχω δοκιμάσει το kayaksailor αλλά η πλήρης ιστυιοφορία του klepper που έχω ταξιδέψει αρκετά σίγουρα ορτσάρει και μάλιστα πολύ καλά!


Attached Files
.jpg   02082010305.jpg (Size: 365.3 KB / Downloads: 47)
.jpg   02082010309.jpg (Size: 298.82 KB / Downloads: 25)
Reply


Bookmarks

Forum Jump:


Users browsing this thread: 2 Guest(s)