Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Exo Caribe 2!
#11
Τα χαρακτηριστικά του Στέλιο είναι :  LENGHT: 460cm , WIDTH: 75cm,  WEIGHT: 33kg!
No pain, no beer! Κώστας
Reply
#12
Κώστα,  δεν έχει καθόλου στεγανά από τη μάνα του ;  Μπαλονάκια οπωσδήποτε,  αν γεμίσει νερό, το χείλος του πιλοτήριου μπορεί να βρεθεί κάτω από την επιφάνεια - δεν θ' αδειάζει με τίποτα.  Αν είναι και φορτωμένο μπορεί να βυθιστεί - το 'χασες...
Reply
#13
Οχι Γιώργο, δεν έχει στεγανά καθόλου. Ένα σάκο έχει μόνο πίσω για πράγματα...
Ναι θα πάρω μπαλονάκια!! και αντλία/ες :-)  σίγουρα για μια ηλεκτρική και χειραντλίες για κάθε περίπτωση!!

Στον Νέστο που τουμπάραμε, είχε γεμίσει όλο νερό, κάποια στιγμή είχε πλαγιάσει κιόλας έτσι ώστε όλο το ποτάμι με την φόρα του έμπαινε από τις θέσεις...ευτυχώς το καταφέραμε και το βγάλαμε από εκείνο το σημείο, μέχρι που πατούσαμε και μπορέσαμε να το αδειάζουμε....
Στην θάλασσα ακόμη δεν τουμπάραμε, παρά μόνο στα ρηχά για δοκιμές...

Εχω δεί σε κάποια video ότι φτιάχνουν και στεγανά με ξυλο θαλάσσης και σιλικόνη....ίσως κάνω κάποιο τέτοιο "διαμέρισμα" στην πρύμνη...
No pain, no beer! Κώστας
Reply
#14
Δεν θα το συνιστούσα με ξύλο Κώστα.  Είναι εντελώς άκαμπτο ενώ η πολυαιθυλενική γάστρα είναι εύκαμπτη,  στρεβλώνει στα κοπανήματα με το κύμα.  Υπάρχει κακή συνεργασία των δύο υλικών.  Πρόσεξε στα βίντεο που είδες μήπως ήταν συνθετικά σκαριά,  που είναι πρακτικά άκαμπτα.
Όλα τα πλαστικά που ξέρω έχουν διαφράγματα από εύκαμπτο αφρώδες κυψελίδων κλειστού κυκλώματος.  Γιατί δεν δοκιμάζεις με τέτοιο,  που είναι και ευκολοδούλευτο.  Πλάτος 4 - 5  εκατοστά.  Στην Αθήνα δεν είχα δυσκολευτεί να το βρω,  πάντως η στεγάνωση δεν θα είναι εύκολη.  Εγω θα έπαιρνα μπαλονάκια ή ίσως -ακόμα καλλίτερα-  μεγάλους στεγανούς σάκους  (να σφηνώνουν καλά)  που μπορούν να μεταφέρουν και κάποια ελαφριά πράγματα,  όπως ρουχισμό.  Μ' ένα σμπάρο δυο τρυγόνια...
Reply
#15
Συμφωνω με το Γιώργο. Όχι κόντρα πλακέ. Καλύτερα minicell που θα το κόψεις στο προφίλ του εσωτερικού. Αυτό που θα πρέπει να προσέξεις είναι το πώς θα κολλήσεις και θα σφραγίσεις το υλικό γιατι το πολυπροπυλένιο θέλει ειδικές κόλες ή καταλύτες. Δοκίμασε με SIKAFLEX (marine χρήση)ή κάτι ανάλογο. Επίσης θα χάσεις και αποθηκευτικό χώρο. Μάλλον τα μπαλόνια είναι καλύτερη επιλογή ή οι σάκοι. Εάν καταλήξεις σε σάκους(στους οποίους όταν θα είναι άδειοι βάζεις μπαλονάκια φουσκωμένα), επειδή δεν θα σφηνώνουν τόσο καλά όσο τα μπαλόνια μελέτησε τη δυνατότητα να κολλήσεις μικρά κομμάτια ιμάντα περιμετρικά της γάστρας ούτως ώστε να ταιριάξεις ένα ελαστικό διχτάκι.
Reply
#16
....σε συνέχεια του προηγούμενου μηνύματος. Εάν βρείς minicell foam στη Θεσ/κη ενημέρωσέ με γιατι την τελευταία φορά αγόρασα από Τσεχία ένα μεγάλο κομμάτι το οποίο μου τελειώνει. Γιώργο στην Αθήνα βρίσκεις εύκολα?
Reply
#17
Σας ευχαριστώ!!!!  Και εγώ είχα την απορία πως θα "συνεργαστούν" το άκαμπτο ξύλο με το εύκαμπτο περίβλημα!!  Δεν θα το κάνω έτσι λοιπόν...θα ψάξω για το υλικό που λέτε...Ένα τέτοιο κομμάτι έχει στην πίσω θέση ανάμεσα στα πόδια, προφανώς για υποστήριξη της δομής/μορφής !! 
Θανάση, αν το βρω θα ενημερώσω!!
No pain, no beer! Κώστας
Reply
#18
Θα ήθελα να σας παρακαλέσω για την βοήθεια σας, ειδικά των Θεσσαλονικιών... Σιγά σιγά θα φροντίσω να εξοπλιστώ με τα απαραίτητα (μπαλόνια, σάκους, πηδάλιο, αντλίες κ.λ.π.. ) Θα κοιτάξω να δω αν αυτά υπάρχουν και στο μαγαζί απ'όπου πήρα τα σκάφος αλλά θα ήθελα να δω και σε άλλα μαγαζιά..  Όποιος γνωρίζει και μπορεί να με βοηθήσει με προτάσεις και για να μη κάνουμε και διαφήμιση εδώ, ας μου στείλει μήνυμα με συμβουλές!!! 
Ευχαριστώ!!

@ερώτηση...μια τιμή των 300€ είναι λογική για το πηδάλιο?  μου φαίνονται πολλά!!!
No pain, no beer! Κώστας
Reply
#19
Γεια σου κωστα

Μιχαλης Χαβουζης....  εγω εχω διπλο sit on top... πιο απλες και 'παιχνιδιαρικες' καταστάσεις... το νεστο εαν θες τον δικιμαζουμε....  με δυο αυτοκίνητα είναι ποιο ευκολο.. ισως και το δελτα του Αξιου..
Reply
#20
(09-27-2012, 05:27 AM)thanassis link Wrote: ....σε συνέχεια του προηγούμενου μηνύματος. Εάν βρείς minicell foam στη Θεσ/κη ενημέρωσέ με γιατι την τελευταία φορά αγόρασα από Τσεχία ένα μεγάλο κομμάτι το οποίο μου τελειώνει. Γιώργο στην Αθήνα βρίσκεις εύκολα?
Όχι τόσο εύκολα,  είναι η αλήθεια...,  δεν έχω βρει την πηγή...
Ήμουν τυχερός,  όταν το χρειάστηκα βρέθηκε ένα μοναδικό φύλλο σε μία αποθήκη με ταπετσαρίες και μοκέτες,  που με αλλεπάλληλες εφαρμογές της μεθόδου δοκιμής και λάθους το έχω πια σχεδόν τελειώσει.
Αν ενδιαφέρεστε να ψάξω στην κεντρική αγορά,  για το συγκεκριμένο ζήτημα του perivleptos πάντως καλλίτερα να ακολουθηθεί η παραδεκτή λύση,  τα μπαλόνια ή/και οι αδιάβροχοι σάκοι.
Τα κλειστά διαμερίσματα στο σκάφος πρέπει να συνδυάζουν διπλή λειτουργία,  στεγανά και αποθηκευτικοί χώροι.
Reply


Bookmarks

Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)