Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Επιλογή αντίσκηνου
#41
Να πώ ότι η άμμος θεωρείται εχρικό περιβάλλον και προτέινονται ανθεκτικότερα υλικά από τους ειδήμονες...Αν προσθέσουμε και το αλάτι της παραθαλάσσιας κατασκήνωσης έχουμε από τα εχθρικότερα περιβάλλοντα.
Ο σωστός εξαερισμός είναι σημαντικότατος
Οι περισσότεροι θέλουμε την σκηνλή και για έλλες εξορμήσεις. Ποδήλατο, τρέκκινγκ κλπ οπότε το βάρος αποκτά πολύ σημαντικότερη σημασία από την σκηνή που κάποιος χρησιμοποιεί μόνο σε καγιάκ και άλλα μηχανοκίνητα οχήματα.
Η δυνατότητα στησίματος χωρίς αντιστήριξη/πασσαλάκια έιναι πολύ σημαντική. Μπορέι να στήσεις σε άμμο ή σε βράχο ή σε κροκκάλες η σε έδαφος που δέν μπορέις να τρυπήσεις π.χ. το προαύλιο μιάς εκκλησίας, ένα δημόσιο στέγαστρο που μπορέις να χρησιμοποιήσεις για μια νύχτα, ένα ισοπεδωμένο χώρο κλπ.
Ενας λεπτός πάτος σκηνής και ένα επιπλέον προστατευτικό πανι πάτου μας δίνει την δυνατότητα να έχουμε λιγότερο βάρος ή περισσότερη αντοχή όποτε θέλουμε.
Τα βεστιμπουλς ( προθάλαμοι) είμναι σημαντικοί καθώς μπορέις να προστατεύσεις εξοπλισμό χωρίς να είναι μέσα στην σκηνή, μπορέις να μαγειρέψεις ( γκαζιέρα) προστατευμένος από συνθήκες, πράγμα που δέν μπορείς να κάνεις μέσα στην σκηνή κλπ.
Μία τέντα (Tarp) μέ όλα τα απαραίτητα να την στήσεις είναι πολύ πολύ χρήσιμη για άνεση στην παραλία. Το καλοκαίρι θα προσφέρει σκιά ( πάνω από την σκηνή ή χωριστά) και μπορέι να αντικαταστήσει και την σκηνή. Σε βροχή θα προσφέρει άνετο χώρο για να καθήσεις και να περάσεις ευχάριστα της ώρες σου, στεγνό μέρος να μαγειρέψεις κλπ. Τα κουπιά μπορούν να χρησημοποιηθούν και σάν ορθοστάτες αν δέν έχεις μαζί σου ειδικούς στήλους ή άν δέν βρέις κάποιο κατάλληλο κλαδί κλπ. Η τέντα δίνει ατέλειωτες πιθανότητες στησίματος και με λίγη φαντασία μπορέι να χρησιμοποιήσει κανείς ότι προσφέρει η περιοχή ( δέντρα, θάμνους, βράχια, κλπ )
Οι τριών εποχών είναι για την Ελλάδα αρκετές...Μάλιστα κάποιες δέχονται και δέυτερο σέτ μπανέλλες ώσετ να μπορούν να αντέξουν και σε κάλυψη από χιόνι και δυνατότερους αέρηδες σαν 4 εποχών.
Τελικά αν κάποιος θέλει απλά να δοκιμάσει άν του αρέσει το καγιακ κάμπινγκ και συμμετέχει σε καλοκαιρινή εκδρομή μπορέι να βολευτεί και μέ μιά φθηνή σκηνή ( γνωρίζοντας ότι θα την πετάξει μετά άν κολλήσει) ή απλά με μία τέντα ( Tarp).
Αν ξέρει ότι θα την χρησιμοποιεί και εκτός καλοκαιρινής περιόδου σε παραλίες και εκδρομές, ασ ετοιμάζεται τουλάχιστον για μία 3 εποχών γύρω στα 300 ευρώ για 2 ατόμων...
Αν τώρα το πορτοφόλι σου αντέχει, αν έχεις σπονσορα, να ετοιμάζεσαι για πολύμηνη εκστρατεία,  η αν τελικά περνάς περισσότερο καιρό στην σκηνή παρά στό σπίτι σου τότε σκέψου και την hilleberg ( νομίζω ότι καλλύτερο υπάρχει σήμερα πού πιθανότατα μπορούμε και να φέρουμε κατόπιν παραγγελίας).
Αν είχα την οικονομική άνεση θα παράγγελνα αυτή με το footprint της για καγιάκ, ποδήλατο και τρέκκινγκ. ( Για δύο άτομα η για μοναχικές καγιακοποδηλατικές εξορμήσεις...εφόσον δέν μπορεί κανείς να έχει δύο ή περισσότερες σκηνές ανάλογο με την περίσταση...)
http://hilleberg.se/product/staika
Reply
#42
Καλησπέρα και από εμένα  Smile

Φέτος λέω ο Άγιος Βασίλης να μου φέρει μια 3 εποχών σκηνή ώστε να μπορώ να συνεχίσω και εκτός καλοκαιριού τις εξορμήσεις. Στέλιο η North Face που προτείνεις από κριτικές που έχω διαβάσει φαίνεται πολύ καλή. Μερικές ερωτήσεις αν μου επιτρέπετε:

1. Στο ευρωπαικό site της North Face αντί για την rock 22 έχει την rock 2, είναι η ίδια σκηνή? Aπό χαρακτηριστικά τις βλέπω παρεμφερείς
Ευρωπαικό site
Aμερικάνικο site
2. Aν και σε κριτικές έχω δει ότι την εκθιάζουν (αντέχει σε βροχή, ευκολία στησίματος κτλ) μου κάνει εντύπωση ότι το εξωτερικό πανί της έχει αδιαβροχοποίηση μόνο 1500mm, όσο οι καλοκαιρινές campus των 50 ευρώ πχ. Πόσο αδιάβροχη είναι στη πραγματικότητα?

Εναλλακτικά σκέφτομαι και τη marmut limelight η οποία όμως έχει μια πόρτα μόνο οπότε θα πρέπει να πάω στην 3 ατόμων (συνήθως κάνουμε ζευγάρι εκδρομές), την salewa denali για την οποία δεν έχω βρει πουθενά κριτικές, την vango halo 200 και τη vaude campo

Αγορά από που? Στα ελληνικά internetομάγαζα δεν βλέπω μεγάλη προσφορά...Από Ευρώπη? Και από Αμερική θα σκεφτόμουν αλλά βλέπω τα περισσότερα μαγαζιά δεν στέλνουν στην Ευρώπη και δεν ξέρω και με το τελωνείο τι γίνεται, μην βγει παραπάνω τελικά?

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων!
Reply
#43
'Ετσι που παν' τα πράγματα μας βλέπω να επιλέγουμε σκηνές για πρώτη κατοικία!! :o
Πάντα ψηλά μένει η κορφή άν 'ειν και χιονισμένη,
Τόν βράχο δέρνει η θάλασσα μα πάντα βράχος μένει..
Reply
#44
Φίλε StarSailor καλώς ήρθες στην παρέα μας.

Βρίσκομαι και εγώ σε αναζήτηση σκηνής στην ίδια κατηγορία που ψάχνεις και εσύ. Έχω σχεδόν καταλήξει στη vango halo 200 λόγω καλών κριτικών και σχετικά προσιτής τιμής.

Θα ψάξω περισότερο και τις υπόλοιπες που αναφέρεις.

Ρίξε ενα post αν καταλήξεις κάπου ή βρείς καμια ευκαιρία.
Reply
#45
Nα μαι πάλι, καλή χρονιά!  ;D

Tελικά πήρα τη Salewa Denali II, από εδώ, 139+15 ευρώ τα μεταφορικά. Προς το παρόν έχει στηθεί μόνο μέσα στο σαλόνι  :o οπότε επιφυλλάσομαι. Πάντως σαν πρώτη ματιά έχει πολύ καλή ποιότητα κατασκευής, αρκετό χώρο για 2 άτομα συν τα πράγματα τους στις 2 εισόδους. Αδιαβροχοποίηση 4000mm στο εξωτερικό πανί και 7000mm στο πάτωμα, διπλό ανοιγόμενο εξαερισμό στην οροφή. Το στήσιμο της είναι πολύ ευκολο, τη πρώτη φορά μου πήρε 10 λεπτά περίπου, με πρακτική λοιπόν θα χρειάζεται σαφώς λιγότερο. Έχει τρεις μπανέλες αλουμινίου που είναι colour coded, η κόκκινη μπανέλα στις κόκκινες τρύπες της σκηνής κτλ, πολύ απλό. Το μόνο που ίσως χρειάζεται είναι ένα compression sack για να πιάνει λιγότερο χώρο, η σακούλα μέσα στην οποία μπαίνει η σκηνή παραείναι αεράτη
Reply
#46
Τελικά πήρα και εγώ τη vango halo 200. Έίναι ευρύχωρη, εύκολη στο στήσιμο και πολύ ανθεκτική όπως απέδειξε η τρίχρονη κόρη μου κατα το πρώτο δοκιμαστικό στήσιμο στο σαλόνι.  ;D ;D

Άντε παιδιά, τώρα που μπήκε η άνοιξη να οργανώσουμε καμία εξόρμηση για να πιάσει τόπο η αγορά.  Smile
Reply
#47
(03-06-2013, 09:28 PM)ghostdog link Wrote: Τελικά πήρα και εγώ τη vango halo 200. Έίναι ευρύχωρη, εύκολη στο στήσιμο και πολύ ανθεκτική όπως απέδειξε η τρίχρονη κόρη μου κατα το πρώτο δοκιμαστικό στήσιμο στο σαλόνι.  ;D ;D
Ω, ρε,  κουκλόσπιτο που απέκτησε η δεσπινίς !!!
Reply
#48
(03-06-2013, 11:04 PM)giorgos ormanoglou link Wrote: Ω, ρε,  κουκλόσπιτο που απέκτησε η δεσπινίς !!!

Δεν λές τίποτα. Είδα και έπαθα για να την πείσω να βγεί από μέσα για να τη μαζέψω !!!  ;D ;D
Reply
#49
http://www.terra-outdoor.com/pcategory/2...E%AD%CF%82

εγώ έχω την forest και άλλη 1 μικρή πολύ ελαφριά για μτβ καγιακ κλπ.
Πολύ καλή ποιότητα κατασκευής έχω να πώ.Τις δουλεύω χρόνια
Reply
#50
οι οικογενιακες και οι διχωρες τι λένε;;;αξίζουν; :-\
ΚΑΓΙΑΚ ,ΣΚΙ ,ΘΑΛΑΣΣΑ ΚΑΙ ΒΟΥΝΑ.

ΤΑ ΠΑΝΤΑ......
Reply


Bookmarks

Forum Jump:


Users browsing this thread: 3 Guest(s)