Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
SKUK Συμπόσιο θαλάσσιου καγιάκ Χόλιχεντ Ουαλλία Μάιος 2012
#1
Το Χόλιχεντ είναι ένα μικρό χωριό του Άνγκελζι στα δυτικά παράλια της Ουαλλίας ακριβώς απέναντι από το Δουβλίνο.
Η περιοχή φημίζεται για την κρύα άγρια θάλασσά της και τις δυνατές παλοίρριες. Από την πρώτη μου επίσκεψη εκεί τον προηγούμενο χρόνο θυμάμαι πως χάζευα από το παράθυρο του ξενοδοχείου τα νερά να ανεβοκατεβαίνουν επτά μέτρα καθημερινά και το λιμάνι να αλλάζει συνεχώς όψη.
Και φέτος τα πράγματα δεν θα ήταν διαφορετικά, οι παλίρροιες εκεί είναι τόσο κανονικές που περιγράφεται η διεύθυνση και η ταχύτητά τους με ακρίβεια λεπτού για όλο το χρόνο στα σχετικά εγχειρίδια.
Κάθε κωπηλάτης ανοικτής θάλασσας καλά θα κάνει να επισκέπτεται όποτε μπορεί αυτό το μέρος γιατί εκτός από τις συνθήκες εκεί θα βρεί μαζεμένους και μερικούς από τους καλύτερους εκπαιδευτές και κατασκευαστές στον κόσμο.
Νάιτζελ Ντένις, Τζέφ Άλλεν, Άιλα Γουίλκινσον, Χάρυ Βέλαν, ονόματα θρύλοι στο θαλάσσιο καγιάκ βρίσκονται μαζεμένοι σε αυτά τα μέρη. Διάσημα εργοστάσια όπως η Βάλει και η Εν Ντι Κέι, αλλά και μικρότεροι κατασκευαστές όπως η Ρόκπουλ, η Τάιντρέις, η Ρίντ και η Κάριτεκ βρίσκονται εδώ γύρω.
Πέρισυ είχα έρθει με σκοπό να εκπαιδευτώ από τον Νάιτζελ για το 4ο αστέρι Μπί Σί Γιού. Ήταν Απρίλιος, έβρεχε και έκανε κρύο του διαόλου. Τα νερά ήταν στους 4 βαθμούς και εγώ δεν είχα πάρει μαζί μου ούτε ντράι σουτ. Ευτυχώς μου δάνεισε ο Νάιτζελ το δικό του, ένα καταπληκτικό κόκατατ με αρκετές αποστολές
στο ιστορικό του. Αλήθεια είναι ότι φορώντας το ένοιωθα κάπως ασφαλής και ζεστός σ' αυτές τις συνθήκες.
Η εκπαίδευση πήγε καλά αφού κατάφερα αν και όχι με την απαιτούμενη ταχύτητα όλες τις ασκήσεις.
Η διάγνωση τότε ήταν ότι πρέπει να δουλέψω περισσότερο τις προσωπικές μου ικανότητες στις π.χ. ψηλές στηρίξεις που μειονεκτούσα ιδιαίτερα στα αριστερά και ύστερα θα συζητούσαμε για ηγετικές ικανότητες.
Βρήκα λοιπόν φέτος την ευκαιρία και έχοντας γράψει 2 χιλιάδες μίλια μέσα στο χρόνο, έχοντας οδηγήσει λίγα γκρούπ και με φρέσκο το ταξίδι του Ιανουαρίου στο Ισραήλ για συμπληρωματική εκπαίδευση ανέβηκα στο συμπόσιο με σκοπό να γνωρίσω τους ανθρώπους του θαλάσσιου καγιάκ, να κωπηλατήσω διαφορετικά σκάφη, να ενημερωθώ να εκπαιδευτώ και να πάρω και το τέταρτο αστέρι. Και όλα αυτά (και ακόμα περισσότερα όπως προέκυψε) μέσα στις επτά ημέρες που θα κράταγε το συμπόσιο.
Να φτάσει κάποιος στο Χόλιχεντ από την Αθήνα δεν είναι δύσκολο αλλά ούτε και εύκολο.
Χρειάζεται σθένος, ψυχραιμία, καλό προγραμματισμό και προσεκτικές κινήσεις.
Αν όλα πάνε καλά παίρνοντας την πρωινή πτήση από το Βενιζέλος για Χίθροου μπορείς να είσαι στο Χόλιχεντ νωρίς το απόγευμα έχοντας ακόμα πέντε - έξι ώρες ηλιοφάνειας μπροστά σου.
Αυτό συνέβει και με εμένα λοιπόν και νάμαι στο σταθμό του Χόλιχεντ, ηλιοκαμένος και αγριωπός με τη βαλίτσα μου γεμάτη αυτή τη φορά με όλο μου τον εξοπλισμό και το κράνος να κρέμεται από την ποδηλατική ράφα στην πλάτη μου.
Ο καιρός είναι καλός, μέχρι και κοντομάνικο αντέχεται.
Μία ομάδα Σουηδοί, καλά παιδιά προσφέρθηκαν να με πάρουν στο ταξί μαζί τους και να με αφήσουν στα καταλήμματα, αυτοί θα έμεναν κάπου έξω.
Ο χώρος ήταν ακριβώς όπως τον περίμενα, μερικές δεκάδες στρέμματα με γρασίδι, πρασσιές εδώ και εκεί, γύρω δυο τρία μικρά ρυάκια πολύ χαμηλής ροής και λασπερές λιμνούλες. ¨αψογα στημένες τέντες και καγιάκ
παντού. Κόσμος με σορτσάκια σαγιονάρες η ορειβατικά να πηγαίνει πάνω κάτω.
Προχώρησα στην υποδοχή όπου βρήκα την γνωστή μου από πέρισυ Τζοάν.
Πήρα το κλειδί και ανέβηκα στο δωμάτιό μου.
Δυστυχώς αυτά δεν είναι ταξίδια που μπορούν να περιγραφούν με λίγες κουβέντες.
Θα επανέρθω όμως,εάν το επιθυμείτε, με περισσότερα από την εμπειρία μου στο Χόλιχεντ σύντομα.


Attached Files
.jpg   P1010334.jpg (Size: 185.01 KB / Downloads: 24)
Reply
#2
aegeanpaddlers, γράψε όσες πληροφορίες θέλεις, δεν βαριόμαστε να διαβάζουμε! Τον Αύγουστο θα είμαι κοντά εκεί για μερικές ημέρες και εγώ.
Stelios
www.enjoy-crete.com
Outdoor activities in Crete
eshop: https://eshop.enjoy-crete.com
Reply


Bookmarks

Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)