Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Επιλογή kayak - αρχαριος
#1
Καλησπέρα σε όλους!

Θα ήθελα να κάνω μια γνωριμία με τον κόσμο του Sea Kayak και σκεφτόμουν για αρχή να αγοράσω ένα σχετικά φθηνό φουσκωτό Kayak.
Απ όσα έχω διαβάσει στο φόρουμ καταλαβαίνω πως δεν θα ναι η φερραρι των καγιάκ,  μάλλον το yugo θα ναι!  Αλλά όλοι από κάπου αρχίσαμε!
Η λογική μου είναι να πάρω κάτι φθηνό για αρχή,  να δω αν θα μου αρέσει και στο μέλλον να προχωρήσω στην αγορά ενός αξιόλογου Kayak.
Έλεγα για πρώτο να αγοράσω ένα Aqua Marina hk0.

Κάθε άποψη ευπρόσδεκτη.

Ευχαριστώ και ελπίζω να μην σας κούρασα με το μακροσκελές μου κείμενο.
Reply
#2
Καλησπέρα Παύλο και καλώς όρισες στο φόρουμ.
Έχεις κάποιο λινκ, να πάρουμε μια εικόνα; Από το λίγο που το έψαξα, δε βρίσκω το συγκεκριμένο μοντέλο.
Επίσης, πες μας αν θες πού και πώς σκοπεύεις να το χρησιμοποιήσεις, γιατί ανάλογα με τον τόπο και τη χρήση, μπορεί να ισχύουν άλλα πράγματα.
Edit: και το San Kayak, δεν ξέρω τι είναι... Smile
Reply
#3
Ευχαριστώ πολύ!

Σαν χρήση θα το ήθελα πιο πολύ τους καλοκαιρινούς μήνες ως διασκέδαση,  κάνω κάμπινγκ και το θέλω σαν μια έξτρα δραστηριότητα. Να μπορώ να κάνω μια βόλτα στις διπλανες παραλίες που δεν είναι προσβάσιμες από δρόμο η πόδια.
Συνήθως απογευματινες ώρες που έχει λιγότερο κύμα και λιγότερο αέρα.  Καταλαβαίνω πως ένα τέτοιο καγιάκ δεν θα βγάλω με πάνω από 4 bf..
Τώρα αν στο μέλλον μου αρέσει τόσο πολύ και θελήσω να πάω πιο μακριά και πιο ξεκούραστα,  σίγουρα προχωρήσω στην αγορά ενός πιο καλού καγιάκ.
Το καγιάκ είναι αυτό εδώ : http://www.aquamarina.com/sups_product_x...d=10&id=41
 
Όσο για το San Kayak,  ήθελα να γράψω sea kayak αλλά το T9 του κινητού μου είχε άλλη άποψη!  ;D ;D
Reply
#4
Λοιπόν, το είδα. Καλοφτιαγμένο φαίνεται (τουλάχιστον σε σχέση με το φουσκωτό μου, το Intex), αλλά στα 300€ που βλέπω το μονοθέσιο στα σκρουτζομάγαζα, σκέφτομαι μήπως είναι πολλά τα λεφτά για... δοκιμή. Δεν ξέρω βέβαια τι ποσό μπορείς να διαθέσεις, αλλά με  λίγο παραπάνω παίρνεις ένα αξιοπρεπές πλαστικό Sot. Φυσικά, τα φουσκωτά βολεύουν στο κουβάλημα και στην αποθήκευση (αν και απαιτούν κάθε φορά φούσκωμα - ξεφούσκωμα). Επίσης, δεν ξέρω πώς τα πάει από πλευράς κατευθυντικότητας, γιατί σε κάτι βίντεο στο youtube, μου φάνηκε σαν να παραέστριβε εύκολα (η μύτη του ήταν αρκετά έξω από το νερό). Έχει skeg όμως κι ίσως με σωστή κατανομή φορτίου να λύνεται το όποιο θέμα. Κατά τα λοιπά, το βάρος του είναι μικρό (στα συν, αρκεί να είναι γερό το υλικό) και το μήκος στο διθέσιο, καλό (στα πιο κοντά καγιάκ, θυσιάζεις ταχύτητα αρκετά). Το ωφέλιμο φορτίο στο διθέσιο είναι καλό για ένα άτομο και τις αποσκευές του (αφού το σκέφτεσαι σε συνδυασμό με κάμπινγκ). Για 2 άτομα, είναι κάπως λίγο.
Αυτά τα ολίγα, χωρίς να το έχω δει ποτέ από κοντά. Αν προτιμάς φουσκωτό, βεβαιώσου ότι θα είναι ανθεκτικό.
Reply
#5
Καλησπέρα!

Ευχαριστώ για την βοήθεια σου!

Το συγκεκριμένο φουσκωτό το χω βρει 200ευρω με μεταφορικά από Γερμανία,  οπότε πιστεύω αξίζει το ρίσκο!
Επίσης σκεφτόμουν να πάρω το μονοθέσιο γιατί απ ότι διαβάζω αν πάρω 2θεσιο και είμαι μόνο εγώ επάνω ίσως είναι χειρότερο! Το μονοθέσιο είναι 3.15 μέτρα βέβαια..

Επίσης θέλω να ρωτήσω,  πότε πρέπει να το ξεφουσκώνω?  Αν πχ το βγάλω το απόγευμα από το νερό και θέλω να το ξαναρίξω την επόμενη μέρα πρέπει να το ξεφουσκωσω η αν το προστατεύσω απ τον ήλιο και την ζέστη με έναν μουσαμά δεν θα έχει πρόβλημα?

Απ ότι έχω διαβάσει ο ήλιος και το να το σέρνεις κάτω στο έδαφος είναι οι εχθροί του..
Reply
#6
Τα 200€ μου φαίνονται καλή τιμή, χωρίς να το ξέρω το καγιάκ, επαναλαμβάνω.
Αν σκοπεύεις να το χρησιμοποιείς με παρέα ή αν γίνεται να μετακινηθεί η θέση του καθίσματος (στο διθέσιο, προς τη μέση), καλύτερα διθέσιο. Αν όχι, μονοθέσιο, που θα είναι και φθηνότερο. Το μήκος παίζει ρόλο στην ταχύτητα και στην πλεύση (και στο ωφέλιμο φορτίο, για δεδομένο πλάτος), αλλά για τη χρήση που το προορίζεις, δεν είναι τόσο σημαντικό.
Όλα τα καγιάκ χάνουν σιγά σιγά αέρα κι είναι φυσιολογικό να του προσθέσεις αέρα τη 2η ή 3η μέρα. Οι κατασκευαστές συνήθως προτείνουν να το ξεφουσκώνεις μετά από κάθε χρήση και να το πλένεις, αλλά εντάξει, δε χρειάζεται και τόση συνέπεια. Αν δεν είναι στον ήλιο ή στους 40°C υπό σκιά, δε θα πάθει τίποτα, αρκεί να μην είναι πολύ φουσκωμένο και να μην το κάνεις συχνά.
Αν δεν έχεις ξανακάνει καγιάκ, φρόντισε να ενημερωθείς (έστω κι από βίντεο στο youtube) και πάρε σωσίβιο γιλέκο και μερικά αυτοκόλλητα μπαλώματα, να σου βρίσκονται.
Reply
#7
Καλημέρα κ καλώς ήρθες στο σπόρ!

Διθέσιο προτίμησε μόνο εάν μετατρέπεται κ σε μονοθέσιο ή το 80% της χρήσης θα γίνεται με 2ο άτομο.

Σχετικά με τη χρήση: τα φουσκωτά είναι φανταστικά σκάφη, όσον αφορά την ευελιξία στη χρήση τους, έχουν θεματάκια σε ταχύτητα (δε θα το εντοπίσεις σε recreation χρήση) και στον αέρα.

Σχετικά με τη συντήρηση: η γενική παραδοχή είναι ότι έχουν ημ/νία λήξης. Κοντινότερη από τα hard shell. Προ 20μέρου άνοιξε σε εργοστασιακή κόλληση σκάφος το οποίο ήταν αγορασμένο το 2004(Gumotex Sunny) για το οποίο έxω περιγραφές σε άλλες σελίδες του φόρουμ. Θεωρητικά τα φουσκωτά πρέπει, κατά την αποθήκευση, να τα έχεις μισοφουσκωμένα,  και να μην τα χτυπάει ο ήλιος συνεχώς. Υπάρχουν χημικά για τη UV ακτινοβολία. Τώρα, το να δώσεις 15€/μπουκάλι για συντήρηση........, με 3 μπουκάλια θα ΄χεις δώσει το 1/4 της αξίας του σκάφους :-\. Θέλουν επίσης περισσότερη προσοχή στη μετακίνηση. Μη τα φοβάσαι εάν το υλικό είναι καλό.

Στα 200€ εάν το υλικό είναι PVC και όχι βινύλιο θα σου κρατήσει αρκετό καιρό......και εν τέλει σ΄αυτή την τιμή παίρνεις ακόμα ένα..... 8)

Μη το σκέφτεσαι πολύ. Δεν είναι επένδυση ζωής ;D. Δούλεψε  το κι αν πάθει οτιδήποτε ... όλα διορθώνονται ή αλλάζονται 8).
Reply
#8
Ευχαριστώ πολύ και τους δύο σας για τις συμβουλές και την βοήθεια.
Το συγκεκριμένο που έχω βρει της Aqua Marina λέει ότι είναι pvc.  Heavy-duty reinforced PVC material for extreme puncture resistance. Anti-UV, seawater fabric.

Σκεφτόμουν να πάρω το μονοθέσιο μιας και δεν βλέπω στην αρχή να ακολουθεί κανένας.  Συν ότι είναι πιο φθηνό!

Μία λίγο χαζή ερώτηση.  Το φούσκωμα γίνεται με χειροκίνητη τρόμπα που φουσκωνουμε τα στρώματα του κάμπινγκ η καλύτερα να πάρω μια ηλεκτρική γιατι θα φουσκωνω 2 μέρες?  Χαχα

Reply
#9
Τρομπα χειρος απο σουπερ μαρκετ. Για μονοθεσιο recreation θελεις 5-10 λεπτα φουσκωμα.
Reply
#10
Δε χρειάζεται ηλεκτρική και πιθανότατα περιέχεται στη συσκευασία η τρόμπα, όπως και κουπί (κάτι απλό, λογικά) και τσάντα μεταφοράς.
Reply


Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)