Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Chesapeake 17 LT Vs Shrike
#21
Σαφώς και δεν είναι η καλύτερη επιλογή ως χώρος. Υποθέτω ότι έχεις εξασφαλίσει την προστασία από τη βροχή. Επίσης, εάν ήμουν στη θέση σου δε θα προχωρούσα σε εφαρμογή πανιού/resin χειμερινούς μήνες. Θα περίμενα καλοκαίρι  με ελάχιστη υγρασία για να στεγνώσει το ξύλο. Ή θα έψαχνα, μόνο για τη διαδικασία αυτή, ένα κλειστό και με σταθερή θερμοκρασία/υγρασία χώρο. Όσο .... marine και να΄ναι το κοντρα πλακέ υγρασία απορροφάει.


Εύχομαι, αρχικά να διασκεδάσεις με τη διαδικασία κατασκευής και κατόπιν καλή επιτυχία για το αποτέλεσμα. Και να δούμε κι άλλες φωτογραφίες από την πρόοδο, εάν επιθυμείς.
Reply
#22
Δυστυχώς δεν έχω κλειστό χώρο (μέσα στο σπίτι θα χώραγε αλλά....). 
Έχω ένα υπόγειο στο οποίο θα χωράγανε....τα υλικά κατασκευής αλλά μετά το κόλλημα των panels και το σχηματισμό της γάστρας δεν θα μπορούσε να βγει.

Περίμενα ένα ζεστό απόγευμα να βάλω τις ρητίνες, μου έκανε τη χάρη. Αν μου κάνει ένα ακόμα, θα το περάσω και απ έξω να μονωθεί από την υγρασία. Φωτογραφίες ευχαρίστως, αν το αποτέλεσμα είναι αξιοπρεπές. Μη γίνουμε και τελείως ρεζίλι.
Reply
#23
Τελικά το ολοκλήρωσα στις αρχές Οκτωβρίου. Στη μία από τις δύο φωτογραφίες είναι η μέθοδος που ακολουθήθηκε για να κολλήσουν καλά το κάθισμα και το υποστηρηκτικό πλάτης με τη βενζινόκολλα (τα παιδιά είχαν λάβει οδηγίες επί 1,5 ώρα να είναι μέσα και να κουνιούνται αριστερά-δεξιά.

Εξαιρετική εμπειρία. Έχει πολλές "αμαρτίες" η κατασκευή αλλά αν μου δωθεί η ευκαιρεία να ξαναφτιάξω ένα shrike θα είναι πολύ ομορφότερο, θα μου φανεί δε και πολύ πιο εύκολο. 

http://www.mediafire.com/view/il0ll1uv1a...L.jpg/file

http://www.mediafire.com/view/wa6m5lu35u...8.jpg/file

ΥΓ. Ήθελα κανονικά να κάνω καμμια διχρωμία στο τελικό βάψιμο αλλά το χρώμα πολυουρεθάνης δεν το λες και φτηνό...
Reply
#24
Άψογο το σκαφάκι. Όμορφα και τα recessed hatches. Μη σκοτίζεσαι για την εμφάνιση αρκεί να είναι λειτουργικό .... εκτός εάν το θέλεις για το σαλόνι σου  Big Grin

Όπως και νά ΄χει εύχομαι καλές και πολλές κουπιές. Ενημέρωσε για τις εντυπώσεις σου. Ακόμα να το πιάσω. Ευελπιστώ στη δεύτερη καραντίνα μέχρι τα Χριστούγεννα να καταφέρω να το αρχίσω....  Huh
Reply
#25
Recessed hatches....μάλιστα. Αυτά τα kajaksports ήθελαν τη δουλίτσα τους για να τοποθετηθούν...δεν το γνώριζα. Άλλη φορά seaworld hatches που (απ' ότι καταλαβαίνω) μπαίνουν πολύ πιο εύκολα.

ΥΓ. Δεν έβαλα ακόμα "ξάρτια" γιατί πάω για αποθήκευση μέχρι να περάσει η καραντίνα (τουλάχιστον).
Reply
#26
(11-12-2020, 10:26 PM)mmamais Wrote: Recessed hatches....μάλιστα. Αυτά τα kajaksports ήθελαν τη δουλίτσα τους για να τοποθετηθούν...δεν το γνώριζα. Άλλη φορά seaworld hatches που (απ' ότι καταλαβαίνω) μπαίνουν πολύ πιο εύκολα.

ΥΓ. Δεν έβαλα ακόμα "ξάρτια" γιατί πάω για αποθήκευση μέχρι να περάσει η καραντίνα (τουλάχιστον).

Όσον αφορά τη δουλειά έχεις δίκιο. Το πρόβλημα με τις φλατ που αναφέρεις ειναι η μικρή διάμμετρος . Είναι δύσκολο να βάλεις λχ μια σκηνή όπως είναι στο σάκο της. 
Προσανατολίζομαι, όοοοταν καταφέρω να το πιάσω, σε ιδιοκατασκευή (τα καπάκια που θα κόψω) αλλά, αυτή τη φορά, εφαρμόζοντας μαύρη σιλικόνη στο χείλος. Μάλιστα λέω να το δοκιμάσω στο υπάρχον καγιάκ μου για αξιολογήσω τη στεγανότητα.
Reply
#27
Θανάση για να κολλήσει σωστά χρειάζεται πρώτα primer και μετά Sikfalex 221 που δένει με το ABS πλαστικό της Kajaksport. Φυσικά τρίψιμο με 40-60 νούμερο το ριμ και το ντεκ πριν το κολλήσεις. Αν κατεβάσεις από την Kajaksport το installation instructions pdf τα έχει αναλυτικά μέσα.
Έτσι κολλάει και δεν βγαίνει με τίποτα ενώ αν βάλεις αρκετή ποσότητα ώστε να ξεχειλίσει δεν περνά νερό. Μετά από μερικές ώρες αφαιρείτε εύκολα όση περισέψει.
Stelios
www.enjoy-crete.com
Outdoor activities in Crete
eshop: https://eshop.enjoy-crete.com
Reply


Forum Jump:


Users browsing this thread: 2 Guest(s)