The following warnings occurred:
Warning [2] Undefined array key "dateline" - Line: 1000 - File: inc/functions_post.php PHP 8.2.20 (Linux)
File Line Function
/inc/class_error.php 153 errorHandler->error
/inc/functions_post.php 1000 errorHandler->error_callback
/inc/functions_post.php 834 get_post_attachments
/showthread.php 1118 build_postbit
Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Καθημερινές Ιστορίες
#51
με το ...φανελάκι Οκτώβρη μήνα 8)  !! τυχεροί νότιοι !!
Reply
#52
Προπόνηση προχθές στη Βιστωνίδα με το μπουρινάκι να έρχεται. Υπολόγισα την κατεύθυνση της μπόρας και ... μπήκα. Δεν υπολόγισα καλά όμως. Βροχή δεν έφαγα πολύ, δε μ΄ένοιαζε άλλωστε, ο αέρας όμως με κούρασε. Το κύμα στη λίμνη αναπτύσεται πολύ γρήγορα, σε σημεία με υδρόβια βλάστηση δυναμώνει ενώ είναι "κοντό", έχει πολύ μικρή περιοδικότητα κι όταν είμαι πλάγια χτυπά το σκάφος συνεχώς. Κόντρα δεν υπάρχει πρόβλημα, από πίσω ή πλάγια τα πράγματα είναι περίπολοκα.
Όταν δυνάμωσε πολύ, το κάρφωσα μέσα στις καλαμιές και περίμενα.

Διασκεδαστική κατάσταση..... 8)


Attached Files Thumbnail(s)
   
Reply
#53
Βολτίτσα στη Θάσο, Σαββατο πρωί. Λοιπόν, αυτή η εποχή στα μέρη μου και με τον καιρό που επικρατεί, είναι η καλύτερη για το σπόρ. Θερμοκρασίες κοντά στους 20, χαμηλοί αέρηδες και ελάχιστος κόσμος μέσα κι έξω από το νερό. Καταπληκτικά. Λίγο κολύμπι κατά την επιστροφή και σπίτι για νέα όνειρα.
Reply
#54
(10-29-2018, 10:36 AM)thanassis link Wrote: Βολτίτσα στη Θάσο, Σαββατο πρωί. Λοιπόν, αυτή η εποχή στα μέρη μου και με τον καιρό που επικρατεί, είναι η καλύτερη για το σπόρ. Θερμοκρασίες κοντά στους 20, χαμηλοί αέρηδες και ελάχιστος κόσμος μέσα κι έξω από το νερό. Καταπληκτικά. Λίγο κολύμπι κατά την επιστροφή και σπίτι για νέα όνειρα.

Αν υπάρχουν βάλε και καμιά φωτό να ονειρευόμαστε και εμείς ...! 
Reply
#55
Νυχτώθηκα στη λίμνη

Είμαι γοητευμένος εδώ και 2 χρόνια με το καγιάκ πλην όμως πανάσχετος, κάτοχος ενός αρκετά καλής ποιότητας καγιάκ (φουσκωτού ωστόσο...). Έχω βγει στη θάλασσα μερικές φορές, ουσιαστικά βόλτες έκανα των 5-6 χιλιομέτρων, παντελώς απροστάτευτος (δεν έχω ξανακάνει τέτοιο έγκαυμα στα πόδια από τον ήλιο). Σκοπεύω να πάρω ένα sit-in του 1000ρικου....και να βρω και κανένα δάσκαλο να μου μάθει τα βασικά (δυσκολεύομαι στην Αττική να βρω ωστόσο και όλες οι λέσχες κάνουν απ ότι είδα μόνο σε παιδιά).

Αυτά για να συστηθούμε, αυτό είναι το πρώτο μου μήνυμα. 

Πέρσυ το καλοκαίρι είπα να κάνω βόλτα τη τεχνητή λίμνη του Πηνειού στην Ηλεία. Είναι αρκετά μεγάλη σε έκταση, "τετράγωνη" όπως τη βλέπεις στο χάρτη, αν και η στάθμη του νερού παίζει από εποχή σε εποχή. Είχα βρει (από πρόπερσυ) ένα καλό σημείο να το ρίξω...δεν ήταν εύκολο καθώς λόγω αυξομείωσης της στάθμης οι όχθες κρύβουν βυθισμένα δέντρα, θάμνους, λάσπη κτλ). Πάω με το αυτοκίνητο ως εκεί, βγάζω καγιάκ και τα λιγοστά πράγματά μου, το έριξα στο νερό και κινήθηκα ανατολικά με σκοπό να φτάσω στην άλλη πλευρά της λίμνης, περίπου 7-8 χλμ το πήγαινε. Όλα ωραία, ενθουσιάστικα από το πολύ ήρεμο νερό σε σχέση με τη θάλασσα που μου επέτρεπε να πιάνω έως και 5 χλμ/ώρα...δεν υπολόγισα όμως την ώρα. Επιστρέφοντας αντιλήφθηκα ότι θα δύσει ο ήλιος και δεν θα προλάβαινα να επιστρέψω στο σημείο και πράγματι, ενώ θα ήθελα ακόμα 2-3 χλμ είχε νυχτώσει τελείως. Τα χρειάστηκα προφανώς...

Πήγα το υπόλοιπο σχεδόν στη τύχη (το φεγγάρι διέγραφε κάπως τα βουνά του ορίζοντα). Το σημείο από το οποίο είχα ξεκινήσει, στην όχθη είχε μια αντλία νερού που δούλευε και έκαθε θόρυβο. Επιστρέφοντας, σε κάποια στιγμή μπορούσα να ακούσω τον θόρυβο, οπότε πήγαινα τελείως στα τυφλά μόνο με την ακοή. Κάποια στιγμή ΠΛΑΤΣ χώθηκα μέσα στη λάσπη, ακινητοποίηση. Βγάζω πόδι έξω, στέρεο (ας πούμε) έδαφος, δόξα τω Θεώ! Δίπλα μου δούλευε η αντλία, δεν ήταν αυτή στο σημείο εκκίνησής μου αλλά μια άλλη 50-60 μέτρα παραδίπλα, εν πάση περιπτώσει ξεφούσκωσα καγιάκ, παραμάσχαλα τα πράγματα και έφτασα εκεί που είχα αφήσει το αυτοκίνητο.

Θα γελάει κανένας αλλά άμα είσαι άσχετος...
Reply
#56
...Εάν παρεμπιπτόντως σου άρεσε η κωπηλασία τη νύχτα μπορείς να ακολουθήσεις τα εξής:

Αρχικά GPS, καταγράφοντας τη διαδρομή οπότε και γυρνάς εύκολα πίσω και δεύτερο τοποθέτησε ένα ποδηλατικό φωτάκι σε εμφανές σημείο στο αυτοκίνητό σου λχ.

Είναι αρκετές φορές που βραδιάζομαι όταν κωπηλατώ στη λίμνη, ιδιαίτερα το φθινόπωρο που νυχτώνει νωρίς, οπότε καταφεύγω στα παραπάνω.
Reply
#57
Σωστές οι δύο ιδέες. GPS είχα βάλει όταν είχα βγει στη θάλασσα (την εφαρμογή Navionics για Android), όχι για να μη χαθώ (μέρα μεσημέρι & παράκτιες βόλτες, τι στο καλό) αλλά για να μπορώ να δω την ταχύτητά μου. 

Εκείνη τη φορά είχα σκεφτεί να πάρω τηλέφωνο τη γυναίκα μου να έρθει στο σημείο με άλλο αυτοκίνητο και να ανάψει τα μεγάλα φώτα να προσανατολιστώ αλλά δε χρειάστηκε ευτυχώς. Και εδώ που τα λέμε....δεν τρελαίνομαι για νυχτερινό καγιάκ στη λίμνη...
Reply
#58
Εγώ το έκανα....τη φώναξα ένα ωραίο καλοκαιρινό βράδυ για να με μαζέψει λίγο πρίν το Πόρτο Κουφό στη Χαλκιδική. Θα έμπαινα στο Κουφό αλλά δεν είχα φωτάκια οπότε οι πιθανότητες να περάσει από πάνω κάποιος σκαφάτος ήταν πολλές. Εν τέλει βρήκε την δίπλα παραλία μέσα από κάτι χωματόδρομους, βρήκα κι εγώ το δρόμο μου και ....... τέλος καλό όλα καλά.  Angel


Δε ξέρω όμως γιατί δεν της άρεσε η περιήγηση.... Τόσο ωραία μέρη ρε παιδί μου..... Πώς θα τα γνώριζε αλλιώς........ με εκδρομή των ΚΑΠΗ....!!!!
Reply
#59
Αν εννοείς τη συγκεκριμένη περιήγηση...λογικό να μη της αρέσει. 

Αν εννοείς γενικά...που τέτοια τύχη.
Reply


Forum Jump:


Users browsing this thread: 2 Guest(s)