The following warnings occurred:
Warning [2] Undefined array key "dateline" - Line: 1000 - File: inc/functions_post.php PHP 8.2.20 (Linux)
File Line Function
/inc/class_error.php 153 errorHandler->error
/inc/functions_post.php 1000 errorHandler->error_callback
/inc/functions_post.php 834 get_post_attachments
/showthread.php 1118 build_postbit
Warning [2] Undefined array key "dateline" - Line: 1000 - File: inc/functions_post.php PHP 8.2.20 (Linux)
File Line Function
/inc/class_error.php 153 errorHandler->error
/inc/functions_post.php 1000 errorHandler->error_callback
/inc/functions_post.php 834 get_post_attachments
/showthread.php 1118 build_postbit
Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Καθημερινές Ιστορίες
#1
Ανοίγω το θέμα αυτό για να καταγράφουμε την καθημερινότητα μας, όσο συνηθισμένη κι άν είναι αυτή. Θα  με ενδιέφερε λ.χ. να περιγράψει επιγραμματικά κάποιος  τη διαδρομή που έκανε σήμερα, ή τη συνηθισμένη του προπόνηση, άν είχε κύμα ή εάν σταμάτησε σε ένα νέο σημείο. Έχει ενδιαφέρον να πληροφορηθούμε ότι αυτή την περίοδο, για παράδειγμα έχει αέρα στα νότια της Λήμνου οπότε ο φίλος που κατοικεί εκεί πηγαίνει βόρεια. Άς πούμε ότι γράφουμε ένα είδος ημερολογίου που το κοινοποιούμε.

Για να αρχίσω λοιπόν, σήμερα σκόπευα να περάσω από την Κεραμωτή στη Θάσο και πίσω, υπολογίζοντας στην πρόγνωση των γνωστών site. Δυστυχώς η πρόβλεψη δεν είχε καμιά σχέση με την πραγματικότητα. Πολύ ρεύμα στο δίαυλο από ανατολικά, με μεγάλο ύψος κύματος και  νοτιά. Αναλώθηκα σε οφιοειδή πορεία για να κάνω το γύρο της Θασοπούλας. Την επόμενη Κυριακή θα πέσει τηλέφωνο για να με ενημερώσουν...
Reply
#2
Θανάση πάνω στην ώρα άνοιξες το θέμα,  αφού ευτύχησα να περάσω ένα συναρπαστικό διήμερο,  γεμάτο συγκινήσεις και νέες εμπειρίες.
Για τον άθλο των τριών παιδιών απόθεσα τη μαρτυρία μου σε άλλες θέσεις,  αφήνω άλλους να σκουντήσουν το φόρουμ.
Στο πνεύμα που εισηγείσαι  -τώρα-  είχα την ευκαιρία να γνωρίσω στο Σάββατο τη θαλάσσια έποψη της Ερέτριας,  που αληθινά με μάγεψε,  ιδίως στην νοτιοανατολική παραλία της.  Δεν είναι μόνον η απαράμιλλη ομορφιά που προσφέρουν τα καταπράσινα νησάκια στον κοντινό της ορίζοντα,  είναι ακόμα η φιλική και προσβάσιμη ακτογραμμή σε μήκος μιλίων,  ιδεώδης πίστα εκπαίδευσης καγιακικής κωπηλασίας σε αρχάριους.  Μακάρι με τη αυτονόητη προσφορά των δικών μας παιδιών και τη συνδρομή του τοπικού ναυταθλητικού ομίλου,  να μετεξελιχθεί γρήγορα σε καγιακικό πάρκο,  όπως θα της άξιζε.
Δοκίμασα και σκάφη που έχουν πολυσυζητηθεί μεταξύ μας. 
Το  perception essence 17,  για το οποίο δικαιώθηκε ο σεβασμός και η εκτίμηση που έτρεφα στηριγμένος ως τα χθες σε θεωρητική μόνο βάση.  Είναι  -όπως διατυπώνει και ο χρήστης του-  έντιμο σκάφος που παρά τη σεμνή και χαμηλότονη φυσιογνωμία του προσφέρει στο ακέραιο όσα υπόσχεται.  Φιλικό και υπάκουο,  άσφαλής επιλογή για κάθε επίδοξο ιδιοκτήτη με αναπτυγμένο σωματότυπο.
Ευχάριστη έκπληξη και στη σύντομη επαφή μου με το tahe wind 585,  το οποίο ανέβηκε πολύ στην υπόληψή μου.  Εδώ,  οι επιφυλάξεις και οι σκεπτικισμοί που είχα αδικαιολόγητα συσσωρεύσει,  σκόρπισαν και εξανεμίστηκαν μονομιάς,  είναι εξαιρετικό σκάφος για όλα τα νερά.
Την Κυριακή,  χάρη στις πρωτοβουλίες του Σταύρου Γεωργαράκη και του Ίωνα Κωνσταντίνου ο ενάλιος καμβάς στον περίγυρο της Βάρκιζας ψιλοκεντήθηκε με πολύχρωμα θαλάσσια καγιάκ.
Το ίδιο απόγευμα γευτήκαμε όλοι , την γλυκόπικρη εμπειρία της γνωριμίας μας με τον εξωτικό τύπο καγιάκ,  το σερφσκι, (το zedtech griffin++,  45 εκ πλάτος) βρίσκοντας σίγουρα το μάστορά μας...
Αναδύθηκε όμως στην επιφάνεια ένα παλιό γνωστό θεώρημα:
Αν θες να βελτιώσεις αλματωδώς την ποιότητα της ισορροπίας σου στον τύπο του καγιάκ που έχεις επιλέξει και βρίσκεται επικαίρως στα μέτρα σου,  άρπαξε τις ευκαιρίες και ασκήσου  -σε ασφαλές περιβάλλον-  με ασταθέστερα σκάφη ! 
Reply
#3
Λοιπόν, για να συνεχίσω με τις Καθημερινές ιστορίες, καθ΄ότι "ο παπάς ευλογεί τα γένια του" άς περιγράψω μια ακόμη βολτίτσα στη "λίμνη μου".
Τετάρτη απόγευμα 18:00 και ξεκινάω για την προπονησούλα. Φορτώνω και παρατηρώ ότι  το σκαφος έχει 2 φουσκωματάκια στο χρωματάκι στο εμπρός μέρος της γάστρας (μια δουλειά ακόμη) και ξεκινάω. Δεν θα φυσάει καθόλου μας λεει η Πυθία και τελικά πράγματι, δεν έχει αέρα οπότε και αποφασίζω να μην ακολουθήσω παγιωμένη διαδρομή (έχω περασμένες διαδρομές στο GPS και τις ακολουθώ γιατί άρκετές φορές βραδιάζομαι).
Ξεκινάω προς βορρά για να κάνω 500μ γρήγορα και 1500μ μετρια σύνολο 12χλμ. Γύρω από τη λίμνη στο μεγαλύτερο μέρος του βόρειου τμήματος υπάρχουν καλαμιές. Εκεί λοιπόν βρίσκεται η χαρά του κυνηγού. Βαρκούλα με 2 άτομα κρυμμένη καλά μέσα στα καλάμια.....
Να πούμε στο σημείο αυτό ότι πρόκειται για υγροβιότοπο στον οποίο απαγορεύεται το κυνήγι, η αλιεία επιτρέπεται μονο στον τοπικό αλιευτικό συνεταιρισμό, τα παιδιά με τα σερφ και τα kite δεν τυχαίνουν της καλύτερης αντιμετώπισης και ότι η δικιά μου παρουσία δεν είναι ακριβώς νόμιμη διότι πρόκειται για ιδιωτική λίμνη.
Για να ολοκληρωθεί η εικόνα λοιπόν,  αντιλαμβάνομαι κατά την επιστροφή, ότι υπάρχουν ριγμένα δίχτυα προφανώς παράνομα γιατί δεν υπάρχουν σημαδούρες.
Όπως και να΄χει πάντως, ο λιγοστός αντίθετος άνεμος έχει κοπάσει και, καθώς πλησιάζω προς τις εκβολές του Κομψάτου (τοπικό ποτάμι της περιοχής, καλή και ασφαλής επιλογή για ww καταβάσεις την άνοιξη), ένα κοπάδι πελεκάνοι λούζονται με το ρόζ χρώμα του ήλιου την ώρα που δύει(σ.σ. ...φθηνή απομίμηση Ορμάνογλου).
Η βόλτα μου τελειώνει με ελάχιστο φως. Τα καβούρια έχουν μειωθεί σε μεγάλο βαθμό μέσα σε 15 ημέρες περίπου. Λίγες διατάσεις μήπως βελτιωθεί  η φανταστική ελαστικότητα δρύινης ντουλάπας και δρόμο στο σπίτι.
Το επόμενο επεισόδιο την Κυριακή................
Reply
#4
ας πω και. γω  την δικιά μου εμπειρία που απολαμβάνω το τελευταίο μήνα στην χαλκιδική που οφείλεται στις τεράστιες καφέ μέδουσες που έχουν κατακλύσει το βόρειο αιγαίο!

παρ' ότι ακίνδυνες (δεν τσιμπούν - μόνο αλεργικοί μπορεί να έχουν πρόβλημα με την επαφή) σε πολλούς προκαλούν αηδία.... σε εμένα αντιθετως προκαλούν διάθεση για παιχνίδι...

ιδίως όταν η θάλασσα είναι λάδι, εμφανίζονται στην επιφάνεια της θάλασσας εκατοντάδες "κεφάλια" μέδουσας να προεξέχουν ελαφρώς από την θάλασσα... έχωντας λοιπόν αναπτύξει καλή ταχύτητα προσπαθώ να ευθυπορήσω έτσι ώστε να τις βρώ κατακέφαλα! στην περίπτωση που αστοχήσεις γλυστράν δεξιά ή αριστερά από το σκάφος, ενώ η επιβράβευση μετά από μιά εύστοχη βολή, είναι ένα ελαφρύ αναπήδημα του σκάφους σαν αμορτισέρ!!!

Το ονόμασα "το πάτημα της μέδουσας"...  ;D ;D ;D

το προηγούμενο ΣΚ ήταν μαγικά, κωπηλάτησα από καλιθέα μέχρι χρουσώ-κουρσάρο και ήταν λάδι η θάλασσα με χιλιάδες τεράστιες καφέ μέδουσες να δημιουργούν αντίθεση με τα καταπράσινα νερά της χαλκιδικής! αύριο και μεθαύριο θα κωπηλατήσω ποσείδι! εύχομαι να τις ξανασυναντήσω...

ΥΓ: Ελπίζω να μην με καταγγείλουν οι οικολόγοι για διατάραξη οικοσυστημάτων...  :o
Reply
#5
Λοιπον, τέτοιες μέδουσες βλέπω κάθε καλοκαίρι στον κόλπο Συκιάς (παραθερίζω εκεί τον Αύγουστο) οι οποίες συγκεντρώνονται στο κέντρο του κόλπου. Σπάνια πλησιάζουν την ακτή. Πρό διετίας ο αριθμός τους ήταν ιδιαίτερα μεγάλος. Μου έκανε εντύπωση όμως ότι δεν συνάντησα καμία στα ανοιχτά ή σε παραλίες της περιοχής όπου κωπηλατώ.
Reply
#6
  Poly kima simera. Notias kai sikone spray Den dokimasa to maxilaraki. Epaixa mono kamia mia ora. ... o tipos pou psareve ti prosdokies na eixe?

Reply
#7
Δυνατός νοτιάς με ωραία κύματα για παιχνίδι. Το Safari κόντρα στον άνεμο δεν πήγαινε βήμα. Στον "κατήφορο" όμως έχει πλάκα καθότι φουσκωτό και 3 μέτρα. Δοκίμασα να κάνω και endo άλλα δίπλωσε.......μαλλιά-κουβάρια.

Λοιπόν τον τύπο που ψαρεύει στην παραλία πρέπει ν΄αρχίσω να τον χρεώνω...
Reply
#8
Βιστωνίδα εχθές βόρεια πλευρά, Κυριακή πρωί. Δέν ήθελα να βάλω το κουπί για να μή χαλάσω την ηρεμία του νερού. Η στάθμη της λίμνης ανέβηκε μετά από τις τελευταίας βροχές. Πολλοί κύκνοι...


Attached Files Thumbnail(s)
   
Reply
#9
Ωραία δύωρη βολτίτσα εχθές  Ανατολικά του Hρακλείου , με swirl να ανεβάζει και να κατεβάζει το σκάφος και να σε κάνει να αισθάνεσαι δέος για την δύναμη της θάλασσας....και φυσικά surfing κατά την έξοδο!!!!
Πάντα ψηλά μένει η κορφή άν 'ειν και χιονισμένη,
Τόν βράχο δέρνει η θάλασσα μα πάντα βράχος μένει..
Reply
#10
Όλοι χάλια περνάμε βλέπω Wink
Και εγώ χάλια πέρασα εχθές στα νότια της Κρήτης.


Attached Files Thumbnail(s)
   
Stelios
www.enjoy-crete.com
Outdoor activities in Crete
eshop: https://eshop.enjoy-crete.com
Reply


Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)