Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ντία;
#1
Από τότε που πήρα καγιάκ, το σκέφτομαι...
Έχει πάει κανείς απο Κοκκίνη Χάνι / Κακό Όρος / Καρτερό; Δε με απασχολεί η απόσταση, που δεν είναι μεγάλη, αλλά το τι καιροί ή απρόοπτα μπορεί να προκύψουν μεσοπέλαγα. Ίσως με... συνοδεία βάρκας να ήταν πιο ασφαλές, αλλά δύσκολο να αγγαρέψω κάποιο γνωστό για κάτι τέτοιο.
Με λίγα λόγια: όποιος το σκέφτεται / έχει εμπειρία / γνώση / άποψη επί του θέματος ή θέλει να τρολάρει, ελεύθερα.
Reply
#2
Η απόσταση δεν είναι μεγάλη, γύρω στα 10-12 χιλ. όπως και ο γύρος. Εξόδους και νερό δε βλέπω. Τον καιρό μελέτησε τον από τα γνωστά site και ρώτησε κάποιον τοπικό για κατευθύνσεις, εντάσεις, εναλλαγές αέρα/ κυμάτων.
Reply
#3
Όπως τα είπες είναι, Θανάση. Έξοδοι υπάρχουν στη νότια πλευρά, νερό θα κουβαλάμε (με τον κουμπάρο μου το σχεδιάζουμε). Ταξίδι μετ' επιστροφής αυθημερόν, εννοείται.
Να πω την αλήθεια, έλεγα μήπως το έχει δοκιμάσει κανείς με καγιάκ, για πληροφορίες. Κυρίως τι μπορεί να συναντήσουμε από ρεύματα κι ανέμους. Γιατί αλλιώς τα βλέπει κανείς με σκάφος (έχω πάει - και με άσχημο καιρό) κι αλλιώς με το καγιάκ.
Reply
#4
Νίκο πέρα από το δελτίο καιρού πρέπει να έχεις ικανότητα να βλέπεις τα καράβια σε κάποιο app και να υπολογίσεις αν και πότε θα έρθουν προς τα σένα. Έχω πάει δεκάδες φορές και ο καιρός ή το ρεύμα είναι το λιγότερο μπροστά στην κίνηση των καραβιών. Επίσης από το νόμο απαγορεύεται.
Stelios
www.enjoy-crete.com
Outdoor activities in Crete
eshop: https://eshop.enjoy-crete.com
Reply
#5
Γιατι απαγορευεται? Ειναι διαδρομη πορθμειου?
Reply
#6
Θανάση, για τα καγιάκ, ο νόμος απαιτεί να μην απομακρύνονται πάνω από 500μ. από την ακτογραμμή.
Στέλιο, έχω ένα αδιάβροχο τάμπλετ, με κάρτα σιμ (για δεδομένα), φορτωμένες εφαρμογές χαρτών, καιρού κτλ. Με ένα site όπως marinetraffic.com ή vesselfinder.com, δεν κάνω δουλειά;
Πραγματικά, δεν είχα συνειδητοποιήσει την ανάγκη ύπαρξης τέτοιας πληροφορίας σε τέτοιο ταξίδι, αλλά έχεις δίκιο ότι χρειάζεται.
Reply
#7
Σωστά για τα 500μ. Άλλωστε ... εσυλήφθειν στο παρελθόν. Η ερώτηση αφορούσε το γύρο του νησιού. Υπέθεσα ότι υπάρχει κάποιο ειδικό καθεστώς.
Reply
#8
Και τι έγινε τελικά; Σε γύρισαν πίσω, σου έκαναν συστάσεις ή τίποτα βαρύτερο (πρόστιμο);
Εδώ είμαστε γύρω στα 2,5 χλμ. από την ακτή. Η Ντία φαίνεται, όπως κι ένα περιπολικό του λιμενικού, που εμφανίστηκε με ταχύτητα πίσω από τη Ντία κι άρχισε να κάνει ελέγχους στα σκάφη. Δεν ασχολήθηκε με μας, ευτυχώς...
Με τέτοια θάλασσα, θέλω να πιστεύω ότι και πιο μέσα θα είναι καλές οι συνθήκες (ε ΣτέλιοWink.


Attached Files Thumbnail(s)
       
Reply
#9
Η ... επαφή έγινε στα 30 μέτρα από την ακτή της Θασοπούλας, νησάκι μεταξύ Κεραμωτής και Θάσου. Θεωρητικά δεν απείχα πάνω από 500μ  από την ακτή της βραχονησίδας. Το όργανο μου έβαλε τις φωνές, γιατί αυτοί "θα τρέχαν αν σκυλοπνιγόμουν" και με ανάγκασε να γυρίσω άμεσα πίσω παρακολουθώντας με για κανα χιλιόμετρο. Αυτά κοντά στο 2008- 2009, τότε που τα πετρέλαια και οι βενζίνες έτρεχαν ποτάμια στις δεξαμενές των σκαφών του λιμενικού. Τα τελευταία χρόνια πηγαινοέρχομαι στο νησί, όπως και πολλοί Βούλγαροι καγιάκερς, χωρίς να υπάρξει κάποιο συμβάν.
Reply
#10
Τελικά, το κάναμε το ταξίδι χθες. Ωραία ήταν, αν εξαιρέσει κανείς τη ζέστη. Καιρό δεν αντιμετωπίσαμε, ούτε τύχαμε στην πορεία καραβιού.
Βίντεο δυστυχώς δε μπορώ να ανεβάσω, λόγω μεγέθους.


Attached Files Thumbnail(s)
   
Reply


Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)