Sea-kayak.gr Forums
Εντυπώσεις από το Scubi 1 - Printable Version

+- Sea-kayak.gr Forums (https://www.sea-kayak.gr)
+-- Forum: Συζητήσεις (https://www.sea-kayak.gr/forum-3.html)
+--- Forum: Πτυσσόμενα καγιάκ (https://www.sea-kayak.gr/forum-6.html)
+--- Thread: Εντυπώσεις από το Scubi 1 (/thread-76.html)Εντυπώσεις από το Scubi 1 - vangelis - 03-25-2012

Ενα πολύ ενδιαφέρον σκάφος, ιδίως για όσους θέλουν να έρθουν σε επαφή  για πρώτη φορά με το κουπί και το καγιάκ αλλά και όσους θέλουν να πάρουν το σκάφος μαζί τους σε ταξίδι και να εξερευνήσουν πρωτόγνωρα νερά! Διαβάστε το επισυναπτόμενο αρχείο pdf.


Εντυπώσεις από το Scubi 1 (συνέχεια) - vangelis - 04-05-2012

Την περασμένη Κυριακή βγήκα πάλι για λίγο στον Ευβοϊκό με το Scubi.
Το λύσε δέσε πιό εύκολο αυτή την φορά αφού τα δυό τρία σημεία που πρέπει κανείς να προσέξει ήταν ήδη γνωστά.
Αυτη την φορά είχε ένα γεμάτο τριάρι. Πήγα με το σκάφος με τον καιρό κόντρα, πλάι και πίσω. Η συμπεριφορά πολύ καλή και δέν μου δημιούργησε προβλήματα στην πλεύση.
Η εκτίμησή μου για το σκαφάκι αυξήθηκε.

Προσπαθησα να τραβήξω λίγο βιντεο με το κινητο ( ντεν έκο go pro καρντιά μου) αλλά δέν τα πολυκατάφερα...πάντως ότι βγήκε το ανέβασα στο facebook εδώ https://www.facebook.com/photo.php?v=10150721142902022Απ: Εντυπώσεις από το Scubi 1 - ghostdog - 04-06-2012

Πολύ ωραία παρουσίαση και ενδιαφέρον σκαφάκι. Θα το αγόραζα αύριο κιόλας αν μπορούσα να το κρύψω από τη γυναίκα μου. :Smile :Smile ή να την πείσω πως μου το χαρίσανε, ή το κέρδισα σε λαχνό  Big Grin Big Grin

Γράφεις στο κείμενο:

"Όπως ξέρουμε όλοι το καγιάκ θαλάσσης στη Ελλάδα δεν είναι και πολύ διαδεδομένο.
Να προσπαθήσουμε να σκεφτούμε μερικούς λόγους. "

Δεν αναφέρεις όμως τον βασικότερο. Οι Έλληνες είναι τόσο τεμπέληδες που μόνο στην ιδέα να κάνουν κουπί ανεβάζουν πυρετό. ;D ;D
Γιαυτό οι παραλίες έχουν γεμίσει με φουσκωτά, jet-ski και κάθε λογής ταχύπλοα.


Απ: Εντυπώσεις από το Scubi 1 - Random - 04-06-2012

(04-06-2012, 06:22 PM)ghostdog link Wrote: Γιαυτό οι παραλίες έχουν γεμίσει με φουσκωτά, jet-ski και κάθε λογής ταχύπλοα.

Ποσο δικιο εχεις φιλε μου !


Απ: Εντυπώσεις από το Scubi 1 - giorgos ormanoglou - 04-07-2012

Φίλε  ghostdog αν πράγματι ήταν αυτή η αιτία,  πώς μπορεί να εξηγηθεί η εκρηκτική ανάπτυξη της ποδηλασίας,  μέσα σε μία μόλις 3/ετία;
Οι χιλιάδες απλοί πολίτες -μη αθλητές- που ξεσπαθώνουν κάθε εβδομάδα με αμείωτο ενθουσιασμό  σε 6/ωρες ποδηλατάδες των  40 – 75 χλμ,  είναι λιγότερο Έλληνες;
Προσωπικά είμαι απόλυτα πεπεισμένος,  ότι οι λιγοστοί άνθρωποι που κινούν το αντικείμενο δεν έχουν καταφέρει ακόμα -παρά την καλή τους θέληση- να δώσουν στον κόσμο το κατάλληλο ερέθισμα.
Απ: Εντυπώσεις από το Scubi 1 - stelios - 04-08-2012

Ο κύριος λόγος κατά τη γνώμη μου είναι το μέγεθος που το καθιστά πολύ δύσκολο στη μεταφορά καθώς και η έλλειψη καγιάκ προς ενοικίαση ώστε να μπορεί να δοκιμάσει κάποιος πριν το πάρει.


Απ: Εντυπώσεις από το Scubi 1 - ghostdog - 04-08-2012

(04-07-2012, 05:57 PM)giorgos ormanoglou link Wrote: Φίλε  ghostdog αν πράγματι ήταν αυτή η αιτία,  πώς μπορεί να εξηγηθεί η εκρηκτική ανάπτυξη της ποδηλασίας,  μέσα σε μία μόλις 3/ετία;
Οι χιλιάδες απλοί πολίτες -μη αθλητές- που ξεσπαθώνουν κάθε εβδομάδα με αμείωτο ενθουσιασμό  σε 6/ωρες ποδηλατάδες των  40 – 75 χλμ,  είναι λιγότερο Έλληνες;
Προσωπικά είμαι απόλυτα πεπεισμένος,  ότι οι λιγοστοί άνθρωποι που κινούν το αντικείμενο δεν έχουν καταφέρει ακόμα -παρά την καλή τους θέληση- να δώσουν στον κόσμο το κατάλληλο ερέθισμα.

Πράγματι το ποδήλατο γνωρίζει άνθηση. Αλλά ακόμα και έτσι πόσοι πηγαίνουν με αυτό στη δουλειά τους; Και μην ξεχνάς πως όλοι έχουν από ένα ποδήλατο γυμναστικής στη ντουλάπα τους (που παίζει το ρόλο κρεμάστρας  ;D).

Το θαλάσιο καγιάκ είναι πράγματι άγνωστο στον κόσμο αλλά τι μπορεί να γίνει γι αυτό; Όταν πηγαίνω με το καγιάκ μου σε μια παραλία οι περισσότεροι με κοιτάζουν με ένα μίγμα οίκτου και απορίας. Σε συζητήσεις που πιάνω, τα 10-15 λεπτά που χρειάζομαι για να συναρμολογήσω το καγιάκ τους φαίνονται αιώνες και η ιδέα της κοπηλασίας απίστευτη αγγαρία. Υπάρχουν φυσικά και εξαιρέσεις αλλά είναι σπάνιες.
Σε όποιον λέω πως κάνω καγιάκ η μόνιμη απάντηση είναι "και γιατί δεν πήρες ένα φουσκωτό (σκάφος ενοείται όχι καγιάκ) να πηγαίνεις πιο γρήγορα;"

Το καγιάκ είναι κυρίως καλοκαιρινή ενασχόλιση και μακάρι να κάνω λάθος αλλά για τους περισσότερους θάλασσα και παραλία σημαίνει φραπέ και περιοδικό (άντε και καμια ρακέτα).

υγ. επειδή εξ'αιτίας μου βγήκαμε εκτός θέματος θα πρότεινα να συνεχίσουμε αυτή τη συζήτηση εδώ http://www.sea-kayak.gr/index.php/topic,96.0.html


Απ: Εντυπώσεις από το Scubi 1 - stevv - 04-08-2012

Πάντως παίζει ρόλο και ο τόπος στο ποδήλατο. Δηλαδή σε μέρη που ο τόπος είναι επίπεδος το ποδήλατο έπαιζε και παίζει πάρα πολύ. Αν πάτε π.χ. μια βόλτα στα Τρίκαλα Θεσσαλίας που είναι κάμπος θα δείτε πάρα πολλά ποδήλατα και πολλούς ανθρώπους άνδρες και γυναίκες αλλά και  μεγάλης ηληκίας να το χρησιμοποιούν στη βόλτα τους, στα ψώνια τους ή για να πάνε στο καφενείο και παντού. Αν έμενα σε τέτοιο τόπο σίγουρα θα χρησιμοποιούσα ποδήλατο καθημερινά.


Απ: Εντυπώσεις από το Scubi 1 - uncajohn - 11-25-2015

Καλά όλα αυτά.
Όμως σας διαφεύγει μια βασική αρχή:
Οι εκφράσεις «τραβάω κουπί», «κάνω πετάλι», «τρέχω» η… «έχω ανηφόρα!!!» έχουν μια αρνητική χροιά την νεοελληνική διάλεκτο. Όπως γνωρίζετε σημαίνουν ότι το πρόσωπο που τις ξεστομίζει.. υποφέρει!
Το ότι γεμίσαμε με ποδηλάτες (και τελευταία δρομείς) είναι καθαρά θέμα μόδας. Το γνωρίζω ως παλιός ποδηλάτης. Ήμουν εκεί όταν είμασταν λίγοι και παραμένω τώρα που έχει γεμίσει ο τόπος με άτομα που αποφεύγουν τις ανηφόρες η τα μονοπάτια, με το επιχείρημα «μα εγώ θέλω να κάνω ποδήλατο!» (καλύτερα να μην αναλύσω και το τι ζημιά έχουν κάνει στα βουνά μας αυτοί που λένε ότι κάνουν downhill…).
Συμπέρασμα?
Ο νεοέλληνας είναι τεμπέλης και δυστυχώς η πλειοψηφία του λαού μας θα ασχοληθεί με κάποιο άθλημα κυρίως για να ακολουθήσει την εποχιακή μόδα.
Οποίος έχει αντίρρηση, ας μπει στον κόπο να παραθέσει και τα ανάλογα επιχειρήματα. Θα χαρώ αν έχω κάνει λάθος!Απ: Εντυπώσεις από το Scubi 1 - donniedelsol - 11-27-2015

επιτρεψτε μου να πω την αποψη μου.
κανω συστηματικα mountain bike 2-3 φορες τη βδομαδα.
τα 25χλμ στο βουνο μου παιρνουν περιπου 2,5 ωρες.
αλλοι φιλοι μου με κουρσα κανουν 50-60χλμ σε 2 ωρες περιπου.
αυτο σημαινει οτι οποτεδηποτε βρεις 2-3 ωριτσες ελευθερες μπορεις να κανεις αυτο το χομπι-αθλημα.  ακομα και καθημερινες μετα τη δουλεια μπορεις να βγεις.
αντιθετα με το καγιακ επρεπε να βρω μια ολοκληρη μερα διαθεσιμη.
φορτωμα, ξεφορτωμα, 1-1,5 ωρα διαδρομη απο το σπιτι μεχρι την παραλια + το αργο της υποθεσης κουπι σε αντιθεση με το πεταλι.
ασε που με 5-6 μποφορ στο ποδηλατο δεν εχεις θεμα.
ενω στο καγιακ...
αρα πιστευω οτι αυτα ειναι ενα μεγαλα μειονεκτηματα εναντι του ποδηλατου.
παντως αν εμεις που ασχολουμαστε (λιγοτερο η περισσοτερο) το διαφημισουμε τοτε υπαρχει πολυς κοσμος που μπορει να ψηθει να ασχοληθει.
ηδη εγω αυτο το καλοκαιρι πηρα καποιους φιλους μου μαζι σε βολτες και ενθουσιαστηκαν και εδειξαν ενδιαφερον.