The following warnings occurred:
Warning [2] Undefined property: MyLanguage::$archive_pages - Line: 2 - File: printthread.php(287) : eval()'d code PHP 8.2.19 (Linux)
File Line Function
/inc/class_error.php 153 errorHandler->error
/printthread.php(287) : eval()'d code 2 errorHandler->error_callback
/printthread.php 287 eval
/printthread.php 117 printthread_multipageSea-kayak.gr Forums
Καλώς σας βρήκα! - Printable Version

+- Sea-kayak.gr Forums (https://www.sea-kayak.gr)
+-- Forum: Συζητήσεις (https://www.sea-kayak.gr/forumdisplay.php?fid=3)
+--- Forum: Γενικά (https://www.sea-kayak.gr/forumdisplay.php?fid=7)
+--- Thread: Καλώς σας βρήκα! (/showthread.php?tid=254)

Pages: 1 2


Καλώς σας βρήκα! - veg - 10-04-2012

Θα ήθελα να σας χαιρετήσω και να σας πω ότι χαίρομαι πολύ που ύπάρχουν σε αυτή την ασχολία τόσο μερακλήδες του αντικειμένου...  Wink
Είμαι ο Χρόνης, ένας 33χρονος στην Αθήνα, που εδώ και 2 χρόνια ψαρεύω κιόλας όταν μου δίνεται η ευκαιρία γιατί πάντα μου άρεσε!

Επειδή μου αρέσει πολύ η θάλασσα γενικότερα και επειδή είμαι και αθλητικός τύπος (σα γυμναστής που είμαι), σκέφτομαι εδώ και καιρό να συνδυάσω διαδρομές και ψάρεμα, όχι όμως υποχρεωτικά...
Απλά έχω αρχίσει σκέψεις για ένα σκαφάκι που θα κάνει και για πορείες αλλά και για ψάρεμα όταν θα θέλω...
Επιπλέον, θα ήθελα να χωράει 2 άτομα ώστε να μπορώ να πάω με κάποιον ακόμα...  :Smile

Διάβασα ό,τι πρόλαβα μέχρι τώρα από τα πολλά που έχετε αναρτήσει και μαθαίνω... Όμως θα χρειαστώ μια υποτυπώδη καθοδήγηση γιατί ήδη έχω αρχίσει να χάνομαι στις πολλές πληροφορίες...  :o
Αυτό που ξέρω είναι ότι δε θα μου είναι εφικτό ένα solid σκάφος λόγω προβλήματος μεταφοράς. Άρα μάλλον θα πρέπει να κοιτάω τα αναδιπλούμενα και τα φουσκωτά αν δε κάνω λάθος.
Επιπλέον, να πω ότι θα ήθελα να υπάρχει μια ισορροπία σχετικά με την ταχύτητα και την σταθερότητα του σκάφους μια που προορίζεται για 2πλό σκοπό!

Μη σας ζαλίσω άλλο...  Θα αναμένω τις πρώτες σας παρενέσεις. Ευχαριστώ εκ των προτέρων    8)


Απ: Καλώς σας βρήκα! - veg - 10-08-2012

Καμιά πρόταση - παρένεση βρε παιδιά?
Πάω στα τυφλά...

Ευχαριστώ.


Απ: Καλώς σας βρήκα! - TAKIS - 10-08-2012

ΦΙΛΕ ΕΧΟΝΤΑΣ ΕΝΑ SITIN ΚΑΙ SITONTOP ΠΙΣΤΕΥΩ  OTI ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΨΑΞΕΙΣ ΜΕ ΚΡΙΤΗΡΙΑ 1)ΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΓΙΑ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ 2) ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ 3)ΕΥΚΟΛΙΑ ΝΑ ΜΠΑΙΝΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΒΓΑΙΝΕΙΣ ΦΟΡΩΝΤΑΣ 5ΑΡΑ ΣΤΟΛΗ Π.Χ 4)ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΡΥΜΟΥΛΚΗΣΗΣ ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΠΕΔΙΛΟ 5)ΓΕΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΠΛΕΥΣΗΣ,ΤΑΧΥΤΗΤΑΣ,ΕΥΣΤΑΘΕΙΑΣ  (ΘΕΩΡΟΝΤΑΣ ΟΤΙ ΘΑ ΨΑΡΕΥΕΙΣ ΧΕΙΜΩΝΑ) ,ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΝΑ ΒΓΑΙΝΕΙΣ ΕΥΚΟΛΑ ΣΕ ΚΑΠΟΙΑ ΒΡΑΧΩΔΗ ΑΚΤΗ,ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΑΠΟ ΚΑΙΡΟ (ΖΕΣΤΗ,ΚΡΥΟ-ΑΕΡΑ,ΒΡΟΧΗ) ΚΤΛ.ΤΟ ΔΙΠΛΟ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΣΕ ΔΕΣΜΕΥΕΙ ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΚΙΝΗΤΡΟ...ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΚΟΜΑ ΤΙ ΙΣΧΥΕΙ ΓΙΑ  ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ,ΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΔΙΑΦΟΡΑ ΑΛΛΑ ΨΑΞΤΟ ΚΑΙ ΕΣΥ.ΚΑΛΟ ΨΑΞΙΜΟ ...Απ: Καλώς σας βρήκα! - dimkatso - 10-08-2012

Γεια χαρα ΤΑΚΗ.
Διάβασε κι άλλο φίλε τάκη και μετά πάρε και μια γνώμη απο καταστήματα.Φτάσε σε 2-3 αποτελέσματα και μετά να κάνουμε κουβέντα επι αντικειμένου.
Και μη ξεχνάς οτι πολλές φορές αυτό...που κάνει το κλικ στο μάτι μας ,τις περισσότερες φορές θα το αποκτήσει και η τσέπη μας.
Καλό...ταξίδι.


Απ: Καλώς σας βρήκα! - giorgos ormanoglou - 10-08-2012

Βρε παιδιά,  απαντάμε για να βοηθήσουμε αυτόν που ρωτάει ή για να διαλαλήσουμε τα δικά μας κριτήρια ;

"Αυτό που ξέρω είναι ότι δε θα μου είναι εφικτό ένα solid σκάφος λόγω προβλήματος μεταφοράς. Άρα μάλλον θα πρέπει να κοιτάω τα αναδιπλούμενα και τα φουσκωτά αν δε κάνω λάθος"

Τα φώτα μας για φουσκωτά και πτυσσόμενα ζητάει ο άνθρωπος...


Απ: Καλώς σας βρήκα! - veg - 10-08-2012

Νομίζω ότι ο Γιώργος με "νοιώθει"...!


Απ: Καλώς σας βρήκα! - ghostdog - 10-08-2012

Φίλε veg καλώς ήρθες στην παρέα.

Στο θέμα που σε ενδιαφέρει, επειδή είχα και εγώ τις ίδιες ανησυχίες με εσένα, πέρασα και από τα δύο είδη που αναφέρεις και θα μοιραστώ τις εμπειρίες μου.

Το φουσκωτό ήταν ο ορισμός της απογοήτευσης. Είναι γρήγορο στο φούσκωμα και εξαιρετικά σταθερό αλλά εκεί σταματάνε τα θετικά.
Εξαιρετικά αργό και έρμαιο του παραμικρού ανέμου. Δεν θα το συνιστούσα σε κανέναν.

Το πτυσόμενο από την άλλη με κέρδισε από την πρώτη στιγμή. Εξαιρετικά ευσταθές, ελαφρύ, αρκετά γρήγορο και αξιόπλοο ακόμη και σε ανέμους που θα δυσκόλευαν ένα σταθερό καγιάκ (όποιος έχει βρεθεί Αύγουστο στην Τήνο θα ξέρει για τι ανέμους μιλάω).

Τα μειονεκτήματα, για να μην σου πώ μόνο τα θετικά  Wink
Θα πρέπει να υπολογίσεις 15-20 λεπτά κάθε φορά για τη συναρμολόγηση και λίγο περισότερο για το λύσιμο, γιατί καλό είναι να στεγνώσει πριν το μαζέψεις. Είναι λίγο πιο αργό από ένα σταθερό ίδιου μεγέθους αλλά μιλάμε για τελική ταχύτητα που θα τα έχεις δώσει όλα, αφού σε cruising speed μπορεί άνετα να διατηρήσει όποια ταχύτητα έχει η παρέα.

Δεν θα πρότεινα να πάρεις διπλό αν δεν είσαι σίγουρος πως θα υπάρχει πάντα και κάποιος συνκωπηλάτης, γιατί το διπλο παρόλο που μπορεί να οδηγηθεί από ένα άτομο (σχεδόν όλα τα πτυσόμενα διπλά έχουν kit μετατροπής σε μονό, με μετατόπιση της θέσης στο κέντρο), θα είναι πιο βαρύ και δύσκολο στις μανούβρες. Αλλά αυτό είναι η δική μου άποψη, εσύ σαν γυμναστής θα είσαι πιο γεροδεμένος από εμένα  Big GrinΑπ: Καλώς σας βρήκα! - dan - 10-09-2012

(10-04-2012, 04:05 PM)veg link Wrote: Αυτό που ξέρω είναι ότι δε θα μου είναι εφικτό ένα solid σκάφος λόγω προβλήματος μεταφοράς. Άρα μάλλον θα πρέπει να κοιτάω τα αναδιπλούμενα και τα φουσκωτά αν δε κάνω λάθος.

Μπορεί να είμαι εκτός θέματος αλλά αν θέλεις εξήγησε για ποιους λόγους  σε δυσκολεύει η μεταφορά.Απ: Καλώς σας βρήκα! - veg - 10-09-2012

Ευχαριστώ για τις ξεκάθαρες και περιεκτικές πληροφορίες gostdog!!!

Dan, έχεις δίκιο να αναρωτιέσαι, αλλά όπως συζήταγα και χθες με ένα φίλο, κακώς έγραψα μόνο τη μεταφορά (που έτσι κι αλλιώς μου είναι πρόβλημα λόγω μικρού αυτοκινήτου και μη χρήση σχάρας...). Αν υπολογίσεις ότι μένω σε κεντρική περιοχή της Αθήνας και ότι δεν έχω χώρο αποθήκευσης - παρκαρίσματος του σκάφους, μπορείς να καταλάβεις που συνίστατε η δυσκολία στη μεταφορά όπως έγραψα ανεπαρκώς!

Να σημειώσω ότι αν βρω κάποιο τρόπο κάποια στιγμή, που να μου λύνει τα παραπάνω προβλήματα, φυσικά και θα ήθελα πάρα πολύ ένα σταθερό!!!
Το ψάχνω...!Απ: Καλώς σας βρήκα! - dan - 10-09-2012

Έχω δοκιμάσει φουσκωτά καγιάκ και τα μικρά (< 4 μ) ήταν απογοητευτικά  όπως τα λέει και ο ghostdog.
Πολύ καλή εντύπωση όμως μου έκανε ένα  φουσκωτό 5,5 μ μάρκας Aire που δοκίμασα το οποίο ήταν πολύ άκαμπτο (για φουσκωτό) ικανοποιητικά γρήγορο και γενικά είχε πολύ καλή συμπεριφορά πλησιάζοντας τα "σκληρά" , με την χρήση του πηδαλίου δε ήταν ακλόνητο.  Ήταν τύπου σιτ ον με δυνατότητα χρήσης  ενός και δύο ατόμων.  Δεν είναι "παιχνίδι" αλλά σοβαρό σκάφος πράγμα που μαρτυρούν η κατασκευή  και τα υλικά  του που ήταν κορυφαία αλλά δυστυχώς κορυφαία μάλλον είναι και η τιμή του !!
Το μόνο που δεν μου άρεσε ήταν η έλλειψη στηριγμάτων (υποπόδιον)  για τα πόδια.
Προσωπικά αν αγόραζα φουσκωτό αυτό θα έπαιρνα.

http://www.aire.com/aire/products/default.aspx?id=229